Εκδήλωση για τα 13 χρόνια του ΓΕΜΗ

Από το 2011, χρονιά κατά την οποία συστάθηκε και λειτουργεί το ΓΕΜΗ, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ΚΕΕΕ, περισσότερες από 930.000 ενεργές επιχειρήσεις εμπορικής δραστηριότητας είναι καταγεγραμμένες.

Εκδήλωση για τα 13 χρόνια του ΓΕΜΗ

Τον σημαίνοντα ρόλο της ΚΕΕΕ στη σύσταση και λειτουργία του ΓΕΜΗ και της Υπηρεσίας Μίας Στάσης, εξήραν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 13 ετών.

Από το 2011, χρονιά κατά την οποία συστάθηκε και λειτουργεί το ΓΕΜΗ, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ΚΕΕΕ, περισσότερες από 930.000 ενεργές επιχειρήσεις εμπορικής δραστηριότητας είναι καταγεγραμμένες, θυμίζει η σχετική ανακοίνωση. Αυτό το σημαντικό ψηφιακό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις τίμησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι φορέων.

Από τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, έδωσε το παρόν ο πρόεδρος, Ιωάννης Μασούτης, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οικονομικός επόπτης, Βασίλης Γιαγιάκος, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης, Φώτης Δαμούλος καθώς και ο διευθυντής, Βασίλης Αποστολόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, αναφέρθηκε στο ΓΕΜΗ ως εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προσαρμοσμένων στις πραγματικές τους ανάγκες. Ο κ. Αλιφιεράκης, αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν πριν τη σύσταση του ΓΕΜΗ και όσους συνέβαλαν στην οργάνωσή του καθώς και στις προτάσεις της ΚΕΕΕ στην κατεύθυνση της περαιτέρω αναβάθμισης και αξιοποίησής του –ο ψηφιακός μετασχηματισμός δίνει πληθώρα εργαλείων άλλωστε.

Ο κ. Γιαγιάκος, στην ομιλία του, υπογράμμισε την προοπτική ανάδειξής του ΓΕΜΗ σε ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πλατφόρμα, προς όφελος επιχειρήσεων και επενδυτών και στις υπηρεσίες υψηλής αξίας, τις οποίες πρέπει να συνεχίζει να προσφέρει, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ ή Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στις εισηγήσεις τους, η προϊστάμενη ΚΥΓΕΜΗ, Νατάσσα Ξαρχά, καθώς και ο πρόεδρος ΟΣΥΕ, Μιχάλης Γιάγκας, αναφέρθηκαν στη διαχρονικότητα του ΓΕΜΗ και της Υπηρεσία Μίας Στάσης αλλά και την καθοριστικά συμβολή της επιμελητηριακής κοινότητας στη λειτουργία του.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνεύμα συνεργασίας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της πολιτείας και των επιχειρήσεων, η οποία οδήγησε στη σύσταση της εφαρμογής ενώ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, έκλεισε το χαιρετισμό του με την ευχή η πολιτεία, οι θεσμικοί εκπρόσωποι, τα Επιμελητήρια, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι να συνεχίζουν να συνομιλούν αποτελεσματικά. Ακόμα, παρουσία είχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτων Μαρλαφέκας, και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης - Ντόζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v