Ανδρουλάκης: Για εμάς η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα

«Αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης, απ' το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και βάρβαρη εισβολή του "Αττίλα"».

Ανδρουλάκης: Για εμάς η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα

«Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες. Για εμάς η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα και η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και βάρβαρη εισβολή του "Αττίλα"», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τους ηγέτες των δυο χωρών.

«Γι’ αυτό και η λύση πρέπει να δοθεί με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Όσον, δε, αφορά στη Μονή της Χώρας, αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης. Απ' το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας», προσθέτει.

«Ήδη η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Γι’ αυτό, λοιπόν, έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v