Μπουχ (SSM): Οι τράπεζες της ευρωζώνης έχουν μειώσει κατά 55% την έκθεση στη Ρωσία

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει από όλες τις άλλες τράπεζες με σημαντική έκθεση στη Ρωσία να επιταχύνουν τις προσπάθειες μείωσης του κινδύνου, τόνισε η Κλαούντια Μπουχ.

Μπουχ (SSM): Οι τράπεζες της ευρωζώνης έχουν μειώσει κατά 55% την έκθεση στη Ρωσία
Η επικεφαλής του SSM, Claudia Buc

Οι τράπεζες της ευρωζώνης έχουν μειώσει σημαντικά την έκθεση τους στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι έχει καλέσει τις τράπεζες που συνεχίζουν να έχουν παρουσία να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα με στόχο την πλήρη αποχώρηση από τη ρωσική αγορά. 

«Η άμεση έκθεση στη Ρωσία υποχώρησε κατά 55% από το τέλος του 2021 έως το τέλος του 2023» τόνισε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Κλαούντια Μπουχ στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. 

«Κάποιες τράπεζες μάλιστα έχουν κατορθώσει να αποχωρήσουν πλήρως από τη ρωσική αγορά. Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ έχει ζητήσει από όλες τις άλλες τράπεζες με σημαντική έκθεση στη Ρωσία να επιταχύνουν τις προσπάθειες μείωσης του κινδύνου θέτοντας έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για μείωση των δραστηριοτήτων και έξοδο από τη ρωσική αγορά» υπογράμμισε σύμφωνα με το Reuters η Mπουχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v