Η ισχυρή ζήτηση εκτόξευσε τα κέρδη της Emirates

Ο όμιλος με έδρα το Ντουμπάι δήλωσε ότι κέρδισε 5,1 δισ. δολάρια για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, έναντι 3 δισ. ένα χρόνο πριν.

Η ισχυρή ζήτηση εκτόξευσε τα κέρδη της Emirates

Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το οικονομικό έτος αυξήθηκαν απότομα, ενισχυμένα από την ισχυρή ζήτηση, ενώ η δυναμικότητα ανέκαμψε σε επίπεδα σχεδόν προγενέστερα της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ο όμιλος με έδρα το Ντουμπάι δήλωσε ότι κέρδισε 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο πριν, με έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15% στα 37,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το περιθώριο κέρδους του ομίλου ενισχύθηκε στο 13,6% από 9,1%.

Η συνολική χωρητικότητα σε επιβάτες και φορτία αυξήθηκε κατά 20% κατά το οικονομικό έτος, ανακάμπτοντας σχεδόν σε προ-πανδημικά επίπεδα. Παράλληλα, ο συντελεστής πληρότητας των θέσεων της -το πόσο της χωρητικότητάς της χρησιμοποιήθηκε από τους επιβάτες- αυξήθηκε στο 79,9% από 79,5%.

Η Emirates δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση των πελατών θα παραμείνει ισχυρή τους επόμενους μήνες και ότι οι προοπτικές για το οικονομικό έτος 2025 είναι θετικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v