Βουτιά 86% για τα κέρδη της Alibaba

Η εταιρεία με έδρα την Hangzhou έχει αυξήσει την ώθησή της στο εξωτερικό εν μέσω εγχώριας επιβράδυνσης, όπου έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο ανταγωνισμό από παίκτες χαμηλού κόστους όπως η PDD.

Βουτιά 86% για τα κέρδη της Alibaba

Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα της Alibaba στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνό της που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, ακόμη και καθώς τα καθαρά κέρδη του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσαν απότομη πτώση.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα έσοδα έφτασαν στα 221,9 δισ. κινεζικά γουάν (30,7 δισ. δολάρια) έναντι 219,66 δισ. γουάν που αναμένονταν. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,3 δισ. γουάν, μειωμένα κατά 86% σε ετήσια βάση.

Οι μετοχές της Alibaba ήταν περίπου 3% χαμηλότερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Η Alibaba είχε μια δύσκολη χρονιά το 2023, όταν πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αναμόρφωση της εταιρικής της δομής. Επίσης, πραγματοποίησε ξεχωριστά αρκετές αλλαγές στη διοίκηση υψηλού προφίλ, με τον βετεράνο της εταιρείας Eddie Wu να αναλαμβάνει τα ηνία ως διευθύνων σύμβουλος τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία με έδρα την Hangzhou έχει αυξήσει την ώθησή της στο εξωτερικό εν μέσω εγχώριας επιβράδυνσης, όπου η Alibaba έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο ανταγωνισμό από παίκτες χαμηλού κόστους όπως η PDD.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v