Αποχωρεί ο επικεφαλής της EasyJet

Οπως πολλές αεροπορικές εταιρείες, η διοίκηση της easyJet δυσκολεύτηκε να πείσει τους επενδυτές να υποστηρίξουν πλήρως το όραμά της παρά την τρέχουσα ταξιδιωτική έκρηξη, και οι μετοχές της βρίσκονται 60% κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Αποχωρεί ο επικεφαλής της EasyJet

Ο επικεφαλής της EasyJet Johan Lundgren πρόκειται να αποχωρήσει από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα αντικατασταθεί από τον οικονομικό διευθυντή Kenton Jarvis. Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές της κάνουν βουτιά 7%.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, Ο Lundgren, ο οποίος τότε θα έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος για επτά χρόνια, οδήγησε την αεροπορική εταιρεία μέσα από την πανδημία και τον Οκτώβριο περιέγραψε φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης με παραγγελία για περισσότερα από 150 αεροσκάφη.

Όμως, όπως πολλές αεροπορικές εταιρείες, η διοίκηση της easyJet δυσκολεύτηκε να πείσει τους επενδυτές να υποστηρίξουν πλήρως το όραμά της παρά την τρέχουσα ταξιδιωτική έκρηξη, και οι μετοχές της βρίσκονται 60% κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Ο Jarvis εντάχθηκε στην easyJet το 2021 ενώ προηγουμένως διηύθυνε την αεροπορική επιχείρηση της ταξιδιωτικής εταιρείας Tui.

Οι αλλαγές στην ηγεσία ήρθαν καθώς η easyJet ανακοίνωσε μειωμένες απώλειες το χειμώνα και δήλωσε ότι "εστιάζει σε άλλο ένα καλοκαίρι-ρεκόρ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v