Σκληρό ουκρανικό χτύπημα σε αεροδρόμιο της Κριμαίας

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την καταστροφή αεροσκαφών και κτιρίων, μετά από μαζική επίθεση σε αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη. Χτύπησαν και με θαλάσσια drones.

Σκληρό ουκρανικό χτύπημα σε αεροδρόμιο της Κριμαίας

Δορυφορικές εικόνες που έλαβε αποκλειστικά το CNN δείχνουν τρία κατεστραμμένα ρωσικά αεροσκάφη και κατεστραμμένα κτίρια στην αεροπορική βάση Belbek στη Σεβαστούπολη. Οι καταστροφές έρχονται μετά από δύο ημέρες επιθέσεων από τους Ουκρανούς στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Στις εικόνες που τραβήχτηκαν από την αμερικανική εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης BlackSky και την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar, φαίνονται δύο πολεμικά αεροσκάφη καμένα στον αεροδιάδρομο και ένα τρίτο σταθμευμένο σε ένα προστατευτικό ανάχωμα. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης ένα κατεστραμμένο κτίριο και ένα άλλο που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ο Mikhail Razvozhaev, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, δήλωσε στο Telegram την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι «απέκρουσαν με επιτυχία μια μαζική εχθρική επίθεση στη Σεβαστούπολη». Ο Ραζβοζάεφ είπε ότι «δεκάδες» μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και «πάνω από πέντε θαλάσσια drones καταστράφηκαν». Η πόλη υπέστη μερική διακοπή ρεύματος καθώς συντρίμμια ενός drone έπεσαν σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε.

Είναι η δεύτερη φορά που η αεροπορική βάση έγινε στόχος των Ουκρανών τις τελευταίες 48 ώρες.

Ενώ η Μόσχα φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στη χερσαία εκστρατεία της πιο πρόσφατα, οι δυνάμεις του Κιέβου γνώρισαν συνεχείς επιτυχίες στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, είτε σε επιθέσεις πυραύλων είτε σε επιθέσεις θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v