Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο σκότωσε μέλος της Χαμάς

Φέρεται ως υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στην κοιλάδα Μπεκάα. Το χτύπημα έγινε στα σύνορα με τη Συρία. Παράλληλα, αεροπορική επιδρομή αποκάλυψε ιρανικούς πυραύλους Sayyad-2 σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο σκότωσε μέλος της Χαμάς

Iσραηλινό χτύπημα στο Mαϊντάλ Aνγιάρ, στα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, σκότωσε τον Σαρχαμπίλ αλ-Σαγιέντ, μέλος της Χαμάς που ήταν υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, ανέφεραν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Το χτύπημα σκότωσε επίσης ένα άλλο παλαιστίνιο μέλος της Χαμάς, προσθέτουν οι πηγές.

 

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίτερα σήμερα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τους Τimes of Israel, φέρεται να αποκάλυψε πως η Χεζμπολάχ έχει στην κατοχή της προηγμένους ιρανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχευσε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στη Νατζαριέ, νότια της Σιδώνας, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από τη μονάδα αεράμυνας της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης και «αποτελούσαν απειλή για τα ισραηλινά αεροσκάφη», όπως υποστηρίζει.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν υπολείμματα ιρανικού πυραύλου εδάφους-αέρος Sayyad-2 μετά από πλήγμα των ισραηλινών δυνάμεων.

Οι Times of Israel επισημαίνουν ότι πρόκειται για τα πρώτα δημόσια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει τέτοιους πυραύλους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v