Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχες αγοραστών - πωλητών στις 860 μονάδες

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, εν μέσω περιορισμένου τζίρου και επιφυλακτικών κινήσεων από τους επενδυτές. Μικρά κέρδη για τράπεζες, ξεχωρίζουν ανοδικά ElvalHalcor, Aegean, Viohalco. Το κλίμα στις αγορές και οι εισηγμένες με story.

Χρηματιστήριο: Μάχες αγοραστών - πωλητών στις 860 μονάδες

Με σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά, στο Χρηματιστήριο Αθηνών «μάχη» πωλητών-αγοραστών στα επίπεδα των 860 μονάδων.

Η αρνητική εικόνα στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης επηρέασε, από τις πρώτες κιόλας εντολές, τη στάση των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Μεταξύ 14.000-14.060 μονάδων οι συναλλαγές για τον DAX στη Φρανκφούρτη, από 1,32% χαμηλότερα τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη και τις 3.916 μονάδες, μετά τη χθεσινή ανοδική διόρθωση.

Σε αναμονή ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων, αποτελεσμάτων, οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, ανάλογη στάση και για τους επενδυτές στο χρηματιστήριο.

Αναγνωριστικό το πρώτο 20λεπτο, με πωλήσεις-αγορές σε στενό εύρος -ενδεικτικά για τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 859,28-861,01 μονάδων, με συναλλαγές αξίας 3,9 εκατ. Μέτριος τζίρος, χαμηλότερος του χθεσινού και του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι εισροές μειώνονται, η μείωση θέσεων συνεχίζεται, ουσιαστικό επενδυτικό ενδιαφέρον και προσανατολισμός έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Στοχευμένες εντολές από την πλευρά των αγοραστών μπορεί να έγιναν στο διάστημα 10:30-10:50 σε Εθνική, Alpha Bank, OTE, Mytilineos, ElvalHalcor, με αποτέλεσμα για τον ΔΤΡ να σημειωθεί κίνηση προς τις 564 και για τον FTSE25 προς τις 2.070 μονάδες.

Παράλληλα όμως «έτρεχαν» πωλήσεις σε ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, Lamda Development, Coca Cola, με συνέπεια οι δείκτες να πάρουν κλίση μετά τις 10:50. Με συναλλαγές 1,1 εκατ. η διόρθωση για την αγορά, καθώς οι αρχικοί αγοραστές υποχώρησαν με το που εντάθηκαν οι πωλήσεις στις συγκεκριμένες μετοχές.

Χωρίς σημαντικό κίνητρο οι επενδυτές, δίχως δέλεαρ που θα κάνει την αισθητή διαφορά (κυρίως) προς τα πάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι πωλητές επείγονται να (ξανα)πιέσουν προς τις 850-845 μονάδες.

Μονόδρομος το stock picking, στοχευμένα σε εισηγμένες που «έχουν ειδήσεις», με σχετική κινητικότητα να καταγράφεται στους ομίλους Viohalco (ElvalHalcor) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή.

Με πωλητές, για ακόμη μία συνεδρίαση, στη μετοχή της ΔΕΗ (6,255), εντολές χαμηλότερα των 6 ευρώ στον τίτλο της Lamda Development.

Υποτονική η εξέλιξη της συνεδρίασης, με μέτριες συναλλαγές και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενδεικτικό το γεγονός πως από τις πρώτες 20 μετοχές με θετικό πρόσημο (από τις συνολικά 43), για τις 14 η αξία συναλλαγών δεν ξεπερνούσε -καν- τα 1.000 ευρώ!

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v