Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 1.040 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ευρεία άνοδο. Υπεραποδίδουν με κέρδη σχεδόν 5% οι τραπεζικές μετοχές. Πτώση για Jumbo λόγω μερίσματος. Κινητικότητα στα «μεσαία».

Τραπεζοβαρής η αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Επιστρέφει η ηρεμία στις αγορές, στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι αγοραστές είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο σήμερα -σε συνέχεια του τελευταίου που είχαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Από τις 3.996 (0,34%) τα futures του S&P500, μία πλήρη εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών μάς δίνει η Λία Δεληγιάννη, με την τεχνική εικόνα του DAX νωρίτερα στις 15.113 (1,21%) να παραπέμπει σε συνέχιση προς τις σημαντικές 15.180-15.200 μονάδες. Ενδεχόμενο που θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) συνδυαστικά με το κλίμα στη Wall Street, σε αναμονή των δηλώσεων Πάουελ, αύριο.

Με ανοδικό χάσμα το ξεκίνημα της συνεδρίασης σήμερα στο ΧΑ, ακριβώς αντίθετο από το χθεσινό, με μεγάλη απόκλιση μεταξύ χαμηλής (χθεσινής)-υψηλής (αρχή σήμερα) τιμής, ενισχυτική των intraday/trading κινήσεων.

Από τις 1.035,27 οι πρώτες εντολές έως λίγες μονάδες υψηλότερα, με άμεση αντίδραση για τα τραπεζικά χαρτιά και ενδεικτική τη διακύμανση για τον ΔΤΡ από τις 778 έως και 10 μονάδες υψηλότερα. Απόκλιση σχεδόν 90 (!) μονάδων σε σχέση με το χθεσινό χαμηλό των 701 μονάδων.

Από τις 2.525 το «άνοιγμα» για τον FTSE25 σε long τάση, που θα ήταν ακόμη πιο επιθετική χωρίς την αποκοπή 1,155 ευρώ για τη μετοχή της Jumbo. Στα 20,04 έως 20,36 ευρώ η διακύμανση για ένα από τα long χαρτιά αυτής της περιόδου.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Mytilineos, ΟΠΑΠ η πρώτη 5άδα των αγοραστών, θυμίζοντας τις αυξημένες συναλλαγές στον τίτλο του Οργανισμού από τα χθεσινά χαμηλά των 12,75 ευρώ, την αντιθετική στη διόρθωση κίνηση της Mytilineos -από τα ελάχιστα blue chips με θετικό πρόσημο αυτή την εβδομάδα των... παθών-, σταθερά υψηλός τζίρος στον ΟΠΑΠ.

Δεύτερη 5άδα οι ΔΕΗ, Eurobank, Jumbo, Motor Oil, Helleniq Energy, στο μείον μόνο η Jumbo (λόγω της αποκοπής), επανεισροές στη ΜΟΗ μετά την τελευταία διόρθωση, συνέχεια για δεύτερη ημέρα στη Helleniq Energy έως τα 7,62 ευρώ, με βλέψεις για επάνοδο στα 8 ευρώ η ΔΕΗ.

Αγορές και σε ΤΙΤC, Viohalco, AEGEAN, Coca Cola HBC, ένδειξη επανενεργοποίησης «ισχυρών ξένων χεριών».

Ενδεικτική του κλίματος η σχέση 68/12 μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, στα πρώτα 45' της συνεδρίασης.

Με την αξία συναλλαγών στα 12,8 εκατ., θυμίζοντας πως τα 107,5 εκατ. της χθεσινής ημέρας ήταν ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 11 ημερών.

Lavipharm, Ideal Holdings, GalaxyCosmosMezz, Profile, Cenergy Holdings, AVAX κ.α. από τις μετοχές με θετικό πρόσημο καθώς σταδιακά βελτιώνεται το κλίμα και στα mid caps, με τη μόχλευση να αποκαθίσταται σε αυτό το διάστημα.

Στα ενθαρρυντικά η έστω και ενδοσυνεδριακή υποχώρηση χαμηλότερα του 4%, στο 3,988%, για το 10ετές ομόλογο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v