Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, μετά τη βουτιά της Παρασκευής. Ξαναβλέπουν τις τραπεζικές μετοχές οι αγοραστές. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν. Περιορισμένες οι συναλλαγές.

Αντίδραση με επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, με το βλέμμα στις τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πρώτες εντολές να διαμορφώνουν τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.030 μονάδες.

Με τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο εκτός, η προσοχή στα καθ' ημάς στρέφεται στις μετοχές των συστημικών ομίλων, με βραδύ ρυθμό εντολών στα πρώτα 15'-20' της συνεδρίασης.

Ανοδικά Φρανκφούρτη, Παρίσι καθώς όπως σημειώνει η Λία Δεληγιάννη, η συμφωνία εξαγοράς της Silicon Valley Bank από τη First Citizens BancShares περνά μήνυμα στις αγορές.

Οριακά στο «πράσινο» τα futures του S&P500, στις 15.090 (0,86%) ο DAX, στις 7.463 (0,73%) ο FTSE100, αν και η αρχικά ισχυρότερη τάση αντίδρασης σταδιακά μετά τις 10:35-10:40 άρχισε να εξασθενεί, επηρεάζοντας -εν μέρει- τη στάση και των επενδυτών στο ΧΑ.

Από τις 1.026,33 μονάδες για τον ΓΔ οι εντολές με τις τραπεζικές στο επίκεντρο, κυρίως των βραχυπρόθεσμων.
Σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς το κύριο μέρος των συναλλαγών -αν και αισθητά λιγότερες από τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας, ενδεικτικές τόσο της αποχής αρκετών όσο και της επιφυλακτικότητας των ενεργών επενδυτών.

ΟΠΑΠ, Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, ΔΕΗ, Helleniq Energy, Aegean κ.α. με αγοραστές από τα blue chips, με τον FTSE25 από τις 2.483,09, μόλις 4-5 μονάδες υψηλότερα. Επίσης ένδειξη της επιφυλακτικότητας και εύλογα σε αυτή τη συγκυρία.

Intrakat, Attica Bank οι μετοχές από τα mid caps με τη -συγκριτικά πάντα- μεγαλύτερη συναλλακτικότητα.
Στο deal Intrakat - ΑΚΤΩΡ και τη νέα συγκέντρωση στον κλάδο αναφέρεται από νωρίς η Πένυ Κούτρα.

Στο 1,57 ευρώ της πρώτης, στα 2,14 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ από τον κλάδο στο 0,782 ο τίτλος της AVAX και στα 11,14 ευρώ της ΓΕΚ Τέρνα.

Με αγοραστές και σε μετοχές-σηματωρούς, ενδεικτική η περίπτωση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 18,58 ευρώ, 24,88 της Mytilineos, στα 18,80 της Jumbo.

Attica Bank, Lavipharm, Qual, Premia Properties από τα mid caps με αγοραστές, με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Στα 4,5 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 11:00, αισθητά χαμηλότερη συγκριτικά με την Παρασκευή -και μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Με την επιφυλακτικότητα κυρίαρχη και το κλίμα ρευστό στα ευρωπαϊκά, απαιτείται αυξημένος βαθμός ετοιμότητας, κυρίως από την πλευρά των βραχυπρόθεσμων.

Σε στενό εύρος η διακύμανση δεικτών, μετοχών, περιορίζει σημαντικά τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v