Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές επιλέγουν οι αγοραστές

Ανοδικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Συνέχεια στην αντίδραση επιζητούν οι αγοραστές. Διευκολύνει η τραπεζική αντίδραση και τα νέα υψηλά για Coca Cola. Το σήμα από τον μειωμένο τζίρο.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές επιλέγουν οι αγοραστές

Επιστροφή αγοραστών στη Wall Street, με επίκεντρο τις τράπεζες. Στις 3.977 (0,17%) ο S&P500.

Ηπιες τάσεις νωρίτερα στις αγορές της Ασίας, από 0,24% υψηλότερα τα futures του S&p500 στη Νέα Υόρκη
και στη Φρανκφούρτη από τις 15.164 (0,24%) ο DAX. Στο Λονδίνο από τις 7.486 (0,20%) ο FTSE100, με το City να αφορά και το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω σύνδεσης μέσω Coca Cola Hellenic.

Στο ΧΑ το χθεσινό 1,62% της Coca Cola HBC στα 25,12 ευρώ -νέο τοπικό υψηλό για τη «βαριά» μετοχή- διευκόλυνε τους long στην προσπάθεια επαναφοράς τους. Για τον FTSE25 η αντίδραση από το χαμηλό ημέρας των 2.472,87 (στις 11:35) με υπέρβαση των 2.500 και «κλείσιμο» πάνω από το συγκεκριμένο όριο (στις 2.503) ήταν ενθαρρυντική εξέλιξη, ενόψει της ολοκλήρωσης μηνός/πρώτου 3μήνου την Παρασκευή.

Με τον τραπεζικό κλάδο μεν η χθεσινή ανοδική διόρθωση, αλλά με εξίσου ενθαρρυντική την επάνοδο αγοραστών στην πλειονότητα των blue chips πρώτης γραμμής, με αποτέλεσμα ο μεν ΔΤΡ να επανέλθει στην περιοχή των 750, ο δε ΓΔ στο εύρος των 1.030-1.040 μονάδων.

Χαμηλού κόστους, ωστόσο, η χθεσινή απάντηση των αγοραστών με μόλις 48 εκατ. για δεύτερη εβδομάδα, μειούμενος δραστικά -από τα 150 στα 110 και στα 80 εκατ.-, με τον χθεσινό τζίρο να ενισχύει όσους χρηματιστές κάνουν λόγο για «φρένο» από την πλευρά των ξένων (στην πλειονότητά τους) και σε εύλογη επιφυλακτικότητα άλλων, όπως και εγχώριων διαχειριστών/θεσμικών.

Αγοραστές σε Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ, δηλαδή σε επιλογές «παντός καιρού» των funds, ενθαρρυντική η επάνοδός τους σε σηματωρούς όπως AEGEAN, Autohellas, TITANC, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α., ένδειξη πως οι εντός παιδιάς επενδυτές μένουν ενεργοί και επικεντρωμένοι στις επιλογές τους.

Επιλεκτικές κινήσεις και σε μετοχές επικαιρότητας, με αιχμή την Intrakat αλλά και την ΕΧΑΕ (καθαρά κέρδη 8,21 εκατ./πρόταση για μέρισμα 0,15/μτχ.), Cenergy Holdings (τιμή-στόχος τα 5 ευρώ από τη Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ), Sunrise/GalaxyCosmosMezz κ.α.

Γενική συνέλευση μετόχων/ομολογιούχων της Frigoglass -που πιθανότατα θα σηματοδοτήσει το τέλος εποχής των Δαυίδ-Λεβέντη, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας της από τους βασικούς μετόχους του ομίλου Coca Cola HBC.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v