Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2006

Η Roland Berger, η ”προβολή” και η... καμπάνα!

Θα θυμάστε ίσως τις πρόσφατες αναφορές της στήλης στη Roland Berger & Partner και τον ιδιοκτήτη της κ. Σταύρο Παπασταύρου.Οπότε μάλλον θα προσέξατε ότι μία από τις δύο εταιρίες που εδρεύουν στην Ελλάδα και φέρουν αυτή την επωνυμία, η Roland Berger & Partner ΑΕΛΔΕ, τιμωρήθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Κι αυτό, διότι ”διαπιστώθηκαν παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς”.

Κάτι θα ξέρει προφανώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έκανε αυτή την ενέργεια.

Το περίεργο είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπασταύρου (που πέρασε στο παρελθόν από τη Σίγμα Χρηματιστηριακή και την Αγροτική Asset Management) έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία προβολής του προσώπου, αλλά και των εταιριών του.

Με απανωτές διαφημίσεις σε διάφορα έντυπα, αλλά και με συνεντεύξεις μεγάλου μεγέθους σε δύο εφημερίδες του χώρου, που ομοιάζουν τόσο μεταξύ τους (οι συνεντεύξεις όχι οι εφημερίδες) ώστε να χαρακτηρίζονται... ”καρμπόν”.

Σε αυτές τις συνεντεύξεις, μάλιστα (αφού πρώτα δήλωσε ότι μέσω του ιδίου και των εταιριών του έχει γίνει περίπου το.. 35% των συγχωνεύσεων και εξαγορών στη χώρα μας!), δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους αναγνώστες επί παντός επιστητού.

Δίδοντας, μεταξύ άλλων, συμβουλές από το πώς θα αυξηθεί η συμμετοχή των ξένων (αλλά και των ιδιωτών) επενδυτών στο Χ.Α. έως και το τι θα πρέπει να κάνουν γενικώς οι… Αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v