Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα μας οδηγήσει η Tesla στην εποχή του... Blade Runner;

Ο Μασκ θέλει να εγκαταστήσει ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσια της Tesla και στα σπίτια μας. Oι Financial Times εξετάζουν πόσο ρεαλιστικά είναι τα σχέδιά του ενόψει των αποκαλυπτηρίων του πρωτότυπου με την ονομασία Optimus.

O Έλον Μασκ ανακοίνωσε την προηγούμενη χρονιά ότι η Tesla ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις βαρετές, επαναλαμβανόμενες εργασίες στα εργοστάσια.

O ίδιος έχει δηλώσει ότι στο μέλλον τα ρομπότ μπορεί να κάνουν δουλειές του σπιτιού και να γίνουν ακόμα και φίλοι ή σύντροφοι. Το πρωτότυπο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση της αυτοκινοτοβιομηχανίας για την τεχνητή νοημοσύνη. 

Το όνομα του είναι Οptimus

Σύμφωνα με πρόσφατη αγγελία εργασίας για το πρόγραμμα Tesla Bot η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να «έχει χιλιάδες ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσια της» και να παράξει μελλοντικά εκατομμύρια ρομπότ σε όλο τον κόσμο. Το πρωτότυπο αναμένεται να έχει ύψος 1,73 μέτρα και η παραγωγή θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. 

Με την επιστημονική φαντασία να μας υπόσχεται εδώ και δεκαετίες ιπτάμενα αυτοκίνητα και υπηρέτες ρομπότ, είναι λογικό οι περισσότεροι από εμάς να μην παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά τις εξαγγελίες τεχνολογικών εταιρειών για ανθρωποειδή ρομπότ. Και όταν ο Μασκ έφερε έναν χορευτή ντυμένο σαν ρομπότ στη σκηνή για να ανακοινώσει το πρόγραμμα Tesla Bot την περσινή χρονιά, αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα να τον πάρει το κοινό στα σοβαρά. Πολλοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για αστείο

Οι Financial Times μίλησαν με ειδικούς στον τομέα της ρομποτικής για το πόσο ρεαλιστικά είναι τα σχέδια του Μασκ και για τις δυνατότητες που αναμένεται να έχουν τα ρομπότ της Tesla. 

Δείτε τις απαντήσεις τους στο παραπάνω βίντεο. 

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v