Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Τσιόδρας: Θλίψη για την πολιτική αντιπαράθεση έπειτα από την έρευνα-σοκ

«Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε έναν απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης», υποστηρίζει.

Σ. Τσιόδρας: Θλίψη για την πολιτική αντιπαράθεση έπειτα από την έρευνα-σοκ

Τη θλίψη του για την πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της μελέτης-σοκ για τη θνητότητα στις ΜΕΘ Covid στην Ελλάδα, εξέφρασε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο καθηγητής και πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση. Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε έναν απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν τον λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω τη σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v