Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγγύηση $250.000 για τον Φίλιππο Λιακουνάκο

Ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο Λας Βέγκας. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι παίκτης πόκερ με συμμετοχή σε δύο τουρνουά.

Εγγύηση $250.000 για τον Φίλιππο Λιακουνάκο

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Εγγύηση $250.000 καλείται να πληρώσει ο Φίλιππος Λιακουνάκος, μετά τη σύλληψή του στο Λας Βέγκας με την κατηγορία απάτης ύψους $500.000.

Ο γιος του γνωστού επιχειρηματία εμφανίστηκε στο δικαστήριο το πρωί της Τετάρτης, όπου ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark Jim Sweetin ζήτησε και έλαβε εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Ο Sweetin, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα, υποστήριξε ότι ο Φ. Λιακουνάκος είναι ύποπτος φυγής, καθώς έχει ελάχιστη έως καθόλου σύνδεση με το Λας Βέγκας και ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά εάν συνδέεται με παρόμοιες απάτες.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 23χρονο Φίλιππο Λιακουνάκο για υπόθεση απάτης με Bitcoin αξίας 500.000 δολαρίων. 

Οπως γράφει το cardschat.com, ο 23χρονος είναι παίκτης πόκερ «μερικής απασχόλησης» και τελειόφοιτος πανεπιστημίου στην περιοχή του Μαϊάμι. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Hendon Mob, έχει εμφανίσεις σε δύο τουρνουά και φαίνεται να είναι κυρίως διαδικτυακός παίκτης. Μια αναζήτηση στο Google δείχνει επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λιακουνάκος συνδέεται με ύποπτη συμπεριφορά, γράφει το μέσο.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Σύμφωνα με το θύμα, που ταυτοποιήθηκε ως «αρχάριος έμπορος κρυπτονομισμάτων», τον προσέγγισε ένας γνωστός συνεργάτης του τον Νοέμβριο του 2020 μέσω Telegram. Οι άνδρες φέρεται να συμφώνησαν σε μια συναλλαγή όπου το θύμα μετέφερε ποσό 500.000 δολάρια σε Bitcoin, το οποίο περιελάμβανε αμοιβή πωλητή 50.000 δολαρίων, σε αντάλλαγμα για χρήματα.

Όταν το θύμα επικοινώνησε με τον συνεργάτη του την επόμενη μέρα για να επιβεβαιώσει τη συναλλαγή, έμαθε ότι στην πραγματικότητα είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Φ. Λιακουνάκος.

Το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία στις 3 Δεκεμβρίου 2020, αναφέροντας ότι είχε έρθει ξανά σε επαφή μαζί του ως μέρος μιας προτεινόμενης συναλλαγής Βitcoin αξίας $999.900. Κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασής τους, το θύμα μπόρεσε να λάβει ένα email που οδήγησε τελικά τις αρχές στο να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης του Λιακουνάκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v