Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάξη στην «Αγρια Δύση» των crypto προσπαθεί να βάλει η ΕΕ

Ο νέος νόμος, αν λάβει πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη, δίνει στους εκδότες και στους παρόχους σχετικών υπηρεσιών ένα «διαβατήριο» για να εξυπηρετούν πελάτες σε ολόκληρη την ΕΕ από μια ενιαία βάση.

Τάξη στην «Αγρια Δύση» των crypto προσπαθεί να βάλει η ΕΕ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων θα χρειαστούν άδεια και εγγυήσεις για τους πελάτες για να εκδίδουν και να πουλούν ψηφιακά νομίσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με πρωτοποριακούς νέους κανόνες που συμφωνήθηκαν από το μπλοκ για την ασταθή αγορά της «Άγριας Δύσης».

Οπως σημειώνει το Reuters, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα.

Εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη της ΕΕ συμφώνησαν αργά την Πέμπτη σχετικά με τον νόμο της για τις αγορές κρυπτονομισμάτων. 

«Σήμερα βάλαμε τάξη στην Άγρια Δύση των περιουσιακών στοιχείων crypto και θέσαμε σαφείς κανόνες για μια εναρμονισμένη αγορά», δήλωσε ο Stefan Berger, κεντροδεξιός βουλευτής που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων εκ μέρους του κοινοβουλίου.

«Η πρόσφατη πτώση της αξίας των ψηφιακών νομισμάτων μας δείχνει πόσο πολύ επικίνδυνα και κερδοσκοπικά είναι και ότι είναι θεμελιώδες να δράσουμε»,πρόσθεσε.

Η συμφωνία θα χρειαστεί επίσημη συμφωνία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη της ΕΕ για να γίνει νόμος, ακολουθούμενη από μια περίοδο εφαρμογής.

Ο νέος νόμος δίνει στους εκδότες περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων και στους παρόχους σχετικών υπηρεσιών ένα «διαβατήριο» για να εξυπηρετούν πελάτες σε ολόκληρη την ΕΕ από μια ενιαία βάση.

Στους κατόχους stablecoin - ένας τύπος crypto που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί σταθερή αξία - θα προσφέρεται εξαργύρωση ανά πάσα στιγμή και δωρεάν από τον εκδότη, με όλα τα stablecoin να εποπτεύονται από τον τραπεζικό επόπτη του μπλοκ EBA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v