Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη πρώην μάνατζερ της Coinbase για insider trading

Κατηγορείται ότι υπέκλεψε και προώθησε εσωτερικές πληροφορίες σε δύο «δικούς του», οι οποίοι φέρεται να έχουν αποκομίσει 1,5 εκατ. δολ. Η επιβολή νόμων στα crypto παραμένει τοπίο θολό.

Συνελήφθη πρώην μάνατζερ της Coinbase για insider trading

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε πρώην υπάλληλο της Coinbase και σε δύο συνεργάτες του για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών από εσωτερική πληροφόρηση, σε ακόμη μια προσπάθεια των αρχών να επιβάλουν τον νόμο στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, γράφουν οι Financial Times.

Ο Ishan Wahi, 32 ετών, κατηγορήθηκε ότι μοιράστηκε με τον αδελφό του και έναν φίλο συμβουλές για ψηφιακά token που επρόκειτο να καταχωρηθούν στο Coinbase, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Οι κατηγορίες δείχνουν πως οι εισαγγελείς των ΗΠΑ υιοθετούν πιο σκληρή προσέγγιση για την εξάλειψη τυχόν αδικημάτων στην αγορά κρυπτονομισμάτων, που αγγίζει το 1 τρισ. δολάρια, παρότι η βιομηχανία γενικά λειτουργεί σε συνονθύλευμα κανονισμών.

«Οι εν λόγω κατηγορίες αποτελούν μια περαιτέρω υπενθύμιση ότι το Web 3 δεν είναι υπεράνω νόμων», δήλωσε ο δικηγόρος Damian Williams. Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να ξεκινήσουν από τον καθένα, αλλά μόνο δεινοί traders έχουν πρόσβαση σ' αυτά προτού διατεθούν σε μεγάλα ανταλλακτήρια. Συχνά, όταν ένα token εμφανίζεται σ' ένα ανταλλακτήριο, όπως το Coinbase, το Binance ή το FTX, η αξία του αυξάνεται καθώς γίνεται εύκολα διαθέσιμο.

Ο Ishan Wahi, πρώην διαχειριστής προϊόντων της Coinbase, κατηγορείται ότι ανακάλυψε από εσωτερική ομάδα ανταλλαγής μηνυμάτων ποια νομίσματα επρόκειτο να καταχωρηθούν και στη συνέχεια, σε 14 περιπτώσεις, έδωσε τις πληροφορίες στον αδερφό του Nikhil Wahi, 26 ετών, και στον φίλο του Sameer Ramani, 33 ετών. Ο Nikhil Wahi και ο Ramani αγόρασαν τα tokens, πριν από την καταχώριση, και αργότερα τα πούλησαν, συνεχίζει το κατηγορητήριο.

Οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν κέρδη τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Πέρα από κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η κορυφαία ρυθμιστική αρχή αγορών της Wall Street, κατηγορεί το τρίο για «παραβίαση των διατάξεων περί κινητών αξιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v