Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO Binance κατά Ρουμπινί: Δεν ξέρει τι του γίνεται!

Λάβρος κατά του διάσημου οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί, που μίλησε για απάτη των crypto, αλλά και κατά του πρώην CEO του χρεοκοπημένου FTX o περίφημος «CZ»: Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, «το 'χουν χάσει».

CEO Binance κατά Ρουμπινί: Δεν ξέρει τι του γίνεται!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

«Δεν μας νοιάζει», δήλωσε κοφτά, καθαρά και ξάστερα ο Changpeng Zhao, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, του μεγαλύτερου διαδικτυακού ανταλλακτηρίου, όταν κλήθηκε από το CNBC να σχολιάσει την περίφημη άποψη του διάσημου οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί ότι τα κρυπτονομίσματα και οι παίκτες του αποτελούν ένα «οικοσύστημα εντελώς διεφθαρμένο».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Finance Week του Άμπου Ντάμπι, ο Ρουμπινί ενέταξε τον Changpeng Zhao στη λίστα με τα «επτά C των crypto» - σ' έναν διόλου κολακευτικό κατάλογο με αγγλικές λέξεις που αρχίζουν από... C, όπως ακριβώς τα crypto, κάνοντας λόγο για «απατεώνες, δολοπλόκους, εγκληματίες, κομπογιαννίτες, λωποδύτες, μηχανορράφους και τσαρλατάνους».

«Η αρνητική ενέργεια δεν οδηγεί πουθενά, αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν φτωχοί», είπε ο Zhao, υπονοώντας ότι ο Ρουμπίνι δεν γνωρίζει το αντικείμενο, «δεν ξέρει τι του γίνεται».

Ο ίδιος τόνισε ότι παραμένει αισιόδοξος , ανακοινώνοντας σχέδια ανάκαμψης για τα κρυπτονομίσματα. «Θέλουμε οι ισχυροί σημερινοί παίκτες να προστατεύσουν τους καλούς παίκτες του κλάδου, που μπορεί να πληγωθούν βραχυπρόθεσμα», είπε από το Άμπου Ντάμπι.

Στη σύνοδο κορυφής του Ινστιτούτου Milken για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο περιώνυμος «CZ» κλήθηκε να σχολιάσει και tweet του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου του χρεοκοπημένου FTX Sam Bankman-Fried, που φέρεται να τον φωτογράφιζε ως «άσπονδο συνεργάτη».

«Όταν κουτσομπολεύεις συνεργάτες σου την ώρα που το σπίτι σου καίγεται, κάπου το 'χεις χάσει. Δεν ήξερα το πρόβλημα στο FTX, διαφορετικά θα είχαμε πουλήσει τα token FTT εδώ και πολύ καιρό», είπε. «Αντί να τουιτάρει [ο Bankman-Fried], θα έπρεπε να δουλεύει».

Σχετικά με την υπαναχώρηση της Binance από τη συμφωνία για τη διάσωση του αντιπάλου FTX, ο Zhao σχολίασε:

«Όταν [ο Bankman-Fried] ήρθε σε μένα, ήξερα ότι ήταν απελπισμένος. Γρήγορα καταλάβαμε ότι υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απ' όσα φανταζόμασταν».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του FTX είναι ένας κοινός απατεώνας, είπε ότι θα αφήσει άλλους να κρίνουν, αλλά τόνισε πως ήξερε ότι «υπήρξαν ψέματα και κατάχρηση κεφαλαίων ανθρώπων», δηλαδή «απάτη». 

«Είμαι σοκαρισμένος που είπε ψέματα σε όλους. Δεν το ήξερα μέχρι πριν από μια εβδομάδα», είπε.

H πρόσφατη πτώχευση του FTX, αντιπάλου της Binance, και η καταβαράθρωση του Βitcoin κάτω από το φράγμα των 17.000 δολ. για πρώτη φορά από το 2020 έβαλε φωτιές -φανερές και όχι κρυφές- στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Γιγαντώθηκαν οι  ανησυχίες ότι η μεταδοτικότητα της κρίσης θα μπορούσε να συμπαρασύρει κι άλλα μεγάλα ονόματα της κρυπτο-βιομηχανίας. 

«Βραχυπρόθεσμα υπάρχει πολύς πόνος, αλλά μακροπρόθεσμα επιταχύνονται οι προσπάθειες να εξυγιάνουμε τον κλάδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, του μεγαλύτερου διαδικτυακού ανταλλακτηρίου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v