Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αρκούδα» για το bitcoin ο Mόμπιους, πτώση στα $10.000

Τα υψηλά επιτόκια καθιστούν λιγότερο ελκυστική την αγορά και τη διακράτηση bitcoin, τόνισε ο βετεράνος επενδυτής, που θεωρεί πιθανή πτώση 40% από τις τρέχουσες τιμές. Ο αντίκτυπος από την κατάρρευση του FTX.

«Αρκούδα» για το bitcoin ο Mόμπιους, πτώση στα $10.000

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το bitcoin μπορεί να καταρρεύσει στα 10.000 δολάρια, μια πτώση άνω του 40% από τις τρέχουσες τιμές, δήλωσε ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius στο CNBC την Πέμπτη.

Ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, ο οποίος προέβλεψε σωστά την πτώση στα 20.000 δολάρια φέτος, τόνισε ότι το bitcoin «δεν απέχει πολύ» από τα 10.000 δολάρια τώρα που έχει σπάσει τα επίπεδα τεχνικής στήριξης των 18.000 και 17.000 δολαρίων.

Ενώ ο Μόμπιους αναμένει ότι το bitcoin θα κυμανθεί κοντά στο τρέχον επίπεδο των 17.000 δολαρίων, η βουτιά στα 10.000 δολάρια είναι πιθανό να συμβεί εντός του 2023.

Ο επενδυτής, ο οποίος έκανε το όνομά του στη Franklin Templeton Investments, υποστήριξε στο CNBC ότι είναι «αρκούδα» για το bitcoin λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής της Fed.

«Με υψηλότερα επιτόκια, το να έχεις ή να αγοράσεις Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα γίνεται λιγότερο ελκυστικό, καθώς το να διακρατάς το νόμισμα δεν πληρώνει τόκο» υπογράμμισε. 

«Φυσικά έχει υπάρξει ένας αριθμός προσφορών με επιτόκια 5% ή υψηλότερα για καταθέσεις κρυπτονομισμάτων, αλλά πολλές από αυτές τις εταιρείες που προσφέρουν τέτοια επιτόκια έχουν καταρρεύσει εν μέρει λόγω του FTX. Έτσι, καθώς αυτές οι απώλειες αυξάνονται, οι άνθρωποι φοβούνται να κρατήσουν το κρυπτονόμισμα για να κερδίσουν τόκους» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v