Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eξελίξεις στο ανταλλακτήριο Kraken

Θορύβησε την αγορά κρυπτονομισμάτων η ανακοίνωση για απόλυση του 30% των υπαλλήλων του ανταλλακτηρίου. Ο παραλληλισμός με το FTX και πώς αιτιολόγησε την κίνηση ο CEO.

Eξελίξεις στο ανταλλακτήριο Kraken

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Προσαρμογή στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, επικαλέστηκε ο Jesse Powell, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Kraken, ανακοινώνοντας σημαντική περικοπή θέσεων εργασίας στην εταιρία. Συγκεκριμένα ανέφερε πως σε μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα, απολύεται το 30% του εργατικού δυναμικού του Kraken ή 1.100 άτομα.

Ο λόγος που προέβη σε αυτή την ενέργεια, σύμφωνα πάντα με τον Πάουελ (απλή συνωνυμία με τον επικεφαλής της Fed) είναι πως η εταιρία μεγάλωσε απότομα. Για να ανταποκριθούν στις εγγραφές εκατομμυρίων νέων χρηστών και προκειμένου να παρέχουν ποιοτική εξυπηρέτηση, τριπλασιάσανε το προσωπικό τους. Αυτή η μείωση γυρνάει το ανταλλακτήριο στο μέγεθος, όσο αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, που είχε μόλις πριν από 12 μήνες.

Όπως συνέχισε ο Πάουελ, από την αρχή του τρέχοντος έτους, οι μακροοικονομικοί και γεωπολιτικοί παράγοντες έχουν επιβαρύνει τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερους όγκους συναλλαγών και λιγότερες εγγραφές πελατών. Στην αρχή η αντίδρασή τους ήταν να επιβραδύνουν τις προσλήψεις και να αποφύγουν κάποιες από τις δαπάνες στο μάρκετινγκ. Δυστυχώς όμως, όπως αποδεικνύεται οι ενέργειες αυτές δεν στάθηκαν ικανές να αναστρέψουν την κατάσταση.

Η Kraken, δεσμεύτηκε ο Πάουελ, θα παρέχει για το επόμενο διάστημα την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους απολυμένους, όπως την πληρωμή 16 εβδομάδων βασικής αμοιβής, την κανονική καταβολή του προβλεπόμενου μπόνους, κάλυψη για 4 μήνες ακόμα της υγειονομικής περίθαλψης, υποστήριξη στην αναζήτησης νέας εργασίας, κτλ.

Το ανταλλακτήριο Kraken είναι όχι μόνο από τα μεγαλύτερα αλλά και από τα παλαιότερα στον χώρο, καθώς ιδρύθηκε το 2011. Συνεπώς έχει βιώσει, αλλά και αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλούς ανοδικούς και πτωτικούς κύκλους της αγοράς. Έχουν εμπειρία στην προσεκτική διαχείριση των δαπανών. Αυτές οι αλλαγές θα επιτρέψουν στην εταιρία να διατηρήσει τη θέση της και να ενδυναμώσει, καθησύχασε τους πελάτες του ο Πάουελ. «Παραμένω εξαιρετικά bullish για crypto και Kraken», κατέληξε στο σημείωμα του στο blog της εταιρίας.

Η οπτική του Πάουελ

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Πάουελ στον Nathaniel Whittemore, ισχυρίστηκε πως σε όρους δολαρίου και σε αριθμό ανθρώπων που επηρεάστηκαν, η περίπτωση του FTX ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των crypto.

Όταν κατέρρευσε το ανταλλακτήριο Mt Gox το 2014, το ποσό ήταν 400 εκατομμύρια και οι πιστωτές που αξίωσαν αποζημίωση καταθέτοντας μήνυση ήταν μόλις 20.000! Παρόλα αυτά το συμβάν στο Mt Gox ήταν πολύ πιο σημαντικό και η πληγή είναι ακόμα ανοικτή. Οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει πίσω τα χρήματα τους μέχρι σήμερα.

Πολλοί πολιτικοί με αφορμή το σκάνδαλο βρήκαν μια βολική ευκαιρία να κατηγορήσουν τον χώρο των crypto. Ωστόσο η άνοδος και η πτώση του FTX δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από ένα Ponzi, όπως του Madoff ή της Theranos. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν κατηγόρησαν το σύστημα των μετοχών ή τα επαγγέλματα υγείας στο σύνολο τους, όπως τώρα κατηγορούν τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Όταν η αγορά κάνει μεγάλες διακυμάνσεις, ανοδικές ή καθοδικές, οι περισσότεροι εστιάζουν στην κερδοσκοπική οπτική και όχι στην τεχνολογική καινοτομία και τα οφέλη της χρήσης των crypto. Η τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων μπορεί να ωφελήσει τον κόσμο. Να είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Ό,τι έκανε το Internet στον τομέα των πληροφοριών, κάτι ανάλογο έχουν την δυνατότητα να κάνουν στην μεταφορά αξίας, διαχωρίζοντας τα χρήματα από το κράτος. Είναι μια μάχη που αξίζει να δώσουμε, δήλωσε.

Τα μηνύματα που πέρασε η FTX ήταν ακριβώς αντίθετα από την φιλοσοφία του Bitcoin. Για την ακρίβεια, το Bitcoin φτιάχτηκε για να λύσει τα προβλήματα που τελικά προκάλεσε η FTX. Εναντιώνεται στο παραδοσιακό μοντέλο της θεματοφυλακής και της αδιαφάνειας που το συνοδεύει. Χάρη στο blockchain υπάρχει διαφάνεια. Μπορείς να δεις τις κινήσεις που πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Έχεις την απόλυτη κυριαρχία πάνω στα νομίσματα σου. Για αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη επίβλεψη στα κεντρικοποιημένα ανταλλακτήρια. Ο κόσμος πρέπει να στραφεί προς τις DeFi όπου δεν υπάρχουν τα παλαιού τύπου μειονεκτήματα, παραδέχτηκε.

Η εξάπλωση του Bitcoin είναι το μεγαλύτερο καλό που μπορούμε να προσφέρουμε. Να ενημερώσουμε τον κόσμο και να τον βοηθήσουμε να μετατρέψει εύκολα τα fiat νομίσματα του σε Bitcoin. Μέχρι να εδραιωθεί και να γίνονται οι δοσοληψίες σε Bitcoin. Αν σε 50 χρόνια από τώρα ζούμε σε ένα κόσμο που οι DeFi καταφέρουν να επικρατήσουν του Kraken, θα πεθάνω ευτυχισμένος, δήλωσε. Θα έχω επιτύχει τον σκοπό μου. Δεν βρίσκομαι στον χώρο για να αντικαταστήσω την PayPal και να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα μπορώ.

Στα επόμενα σχέδια της Kraken περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός αποκεντρωμένου πορτοφολιού και μια αγορά για NFTs. Αυτά θα αρχίσουν να λειτουργούν το επόμενο διάστημα και στο μέλλον θα λειτουργούν αυτόνομα από την Kraken. Αυτή είναι η ομορφιά των crypto, ισχυρίστηκε ο Πάουελ.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, ισχύει μια ειδική προσφορά. Όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.



* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v