Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασχέσεις περιουσίας 700 εκατ. δολαρίων αντιμετωπίζει ο Sam Bankman-Fried

Εντοπίστηκαν 10 λογαριασμοί, με ένα μείγμα μετοχών, μετρητών και κρυπτονομισμάτων που υπόκεινται σε κατάσχεση αν ο ιδρυτής της FTX κριθεί ένοχος για απάτη.

Κατασχέσεις περιουσίας 700 εκατ. δολαρίων αντιμετωπίζει ο Sam Bankman-Fried

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Περιουσιακά στοιχεία του Sam Bankman-Fried, αξίας σχεδόν 700 εκατομμυρίων δολαρίων, θα υπόκεινται σε δήμευση εάν κριθεί ένοχος για απάτη, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που ηγούνται της υπόθεσης κατά του ιδρυτή της FTX.

Σε μια κατάθεση στο δικαστήριο την Παρασκευή, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Damian Williams, περιέγραψε 10 λογαριασμούς, με ένα μείγμα μετοχών, μετρητών και κρυπτονομισμάτων που υπόκεινται σε κατάσχεση.

Στα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται περίπου 55 εκατομμύρια μετοχές που κατείχε στην Robinhood Markets Inc. Στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής οι μετοχές αυτές αποτιμήθηκαν στα 526 εκατομμύρια δολάρια. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε προηγουμένως ότι είχε κατασχέσει τις μετοχές, οι οποίες αγοράστηκαν με δάνειο 456 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alameda Research, τον «αδελφό» εμπορικό οίκο της FTX.

Η περιουσία που υπόκειται σε κατάσχεση περιλαμβάνει επίσης περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στο όνομα της Emergent Fidelity Technologies, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των μετοχών, περισσότερα από 171 εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικό νόμισμα σε λογαριασμούς της FTX Digital Markets και περιουσιακά στοιχεία σε τρεις λογαριασμούς στο ανταλλακτήριο Binance. Οι λογαριασμοί που περιείχαν μετρητά κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση μεταξύ 4 Ιανουαρίου και 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο Bankman-Fried δήλωσε αθώος για τις οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζει, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων του νόμου περί απάτης. Ο 30χρονος βρίσκεται επί του παρόντος εκτός φυλακής με εγγύηση αφού υπέγραψε συμφωνία 250 εκατομμυρίων δολαρίων που ουσιαστικά τον έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια.

Η νέα διοίκηση της FTX, συμπεριλαμβανομένου του εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης John J. Ray III, κατάφερε να εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με την αυτοκρατορία των κρυπτονομισμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v