Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εκπαίδευση… τώρα» για τον κόσμο των crypto

Νέος και πλήρης κύκλος μαθημάτων για επενδυτές και traders από το Indifi και το Euro2day.gr από τις 15/2. Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.

«Εκπαίδευση… τώρα» για τον κόσμο των crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

«Παίζω κρυπτονομίσματα». Τι παραπλανητική φράση. Οι επενδύσεις και το trading δεν είναι παιχνίδι, είναι επιχειρηματική δραστηριότητα. Όταν ανοίγεις ένα μαγαζί, δεν θα πεις ποτέ ότι παίζεις τον επιχειρηματία! Παιχνίδι είναι όταν παίζετε Monopoly με τους φίλους σας. Στις χρηματιστηριακές αγορές ανταγωνίζεσαι τύπους που είναι διάνοιες στα μαθηματικά, στη στατιστική, στα οικονομικά, στους υπολογιστές, με αυτοματοποιημένα συστήματα. Και όλα αυτά με πραγματικά λεφτά.

Κάθε πόλεμος κερδίζεται από την προετοιμασία, αναφέρεται στο διάσημο βιβλίο «The Art of War» του Sun Tzu. Το ίδιο και ο οικονομικός. Η χρηματιστηριακή ενασχόληση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σειρά από καθημερινές μάχες. Κάθε φορά που χάνετε από μια συναλλαγή, κάποιος ήταν στην αντίθετη πλευρά από εσάς και σας κέρδισε. Πήρε τα χρήματά σας. Σπάνια συμβαίνει επειδή ο αντίπαλος ήταν απλώς τυχερός. Είχε καλύτερα εργαλεία, μεγαλύτερη τεχνογνωσία, περισσότερη πείρα.

Οι περισσότεροι ξεκινούν με μια εξαιρετική αφέλεια σε ένα χώρο που δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί, μόνο και μόνο επειδή έμαθαν πως υπόσχεται γρήγορο και εύκολο κέρδος. Αν το πιστεύετε αυτό, είστε αφελής. Στην πραγματικότητα απαιτείται σκληρή δουλειά και επιμονή, σχεδιασμός και προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος. Ή, αν υπάρχει, δεν τον έχει ανακαλύψει κανείς μέχρι τώρα. Οι αγορές δεν υπάρχουν για να ικανοποιούν τις επιθυμίες μας. Είναι σχεδιασμένες για να αναδιανέμουν τον πλούτο από τους αδαείς και να τον κατευθύνουν προς το έξυπνο χρήμα.

Το κακό είναι πως δεν υπάρχει κάποια σχολή για επενδυτές, στην οποία μπορείς να μάθεις τα «κόλπα» των αγορών. Ή τουλάχιστον δεν υπήρξε μέχρι πρόσφατα. Αυτό το κενό στην εκπαίδευση καλύπτει το Institute of Digital Finance, το οποίο με τη συνεργασία του Euro2day.gr, αποσκοπεί να προσφέρει αποφασιστική βοήθεια στους επενδυτές και traders ξεκινώντας τα μαθήματα της ενότητας «Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα».

Την ενότητα μπορούν να παρακολουθήσουν και ξεχωριστά όσοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την επενδυτική πλευρά του χώρου των κρυπτονομισμάτων.

Στην επενδυτική ενότητα διδάσκουν 7 καταξιωμένοι, αναγνωρισμένοι εισηγητές, με πολύχρονη επαγγελματική πείρα. Δεν διδάσκεται απλώς θεωρητική μεθοδολογία στο trading, αλλά μοντέλα και τεχνικές που έχουν αποδεδειγμένα αποδώσει. Τόσο μεγάλη συσσωρευμένη τεχνογνωσία από πλευράς εισηγητών, απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα. Όχι μόνο στα κρυπτονομίσματα, αλλά σε οποιοδήποτε χρηματιστηριακό σεμινάριο, για οποιαδήποτε αγορά.

Τα μαθήματα για το επενδυτικό «module» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, θα διαρκέσουν 2 μήνες και θα διεξάγονται μεταξύ 18:00-21:30 κάθε Τετάρτη και 17:00-20:30 κάθε Σάββατο.

Ο τρόπος παρακολούθησης είναι διά ζώσης, στην έδρα της σχολής, ή on-line για όποιον βρίσκεται εκτός Αθηνών. Στην περίπτωση που χαθεί κάποιο μάθημα, θα αποστέλλεται μαγνητοσκοπημένη η διάλεξη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 15/2 - Βασίλης Παζόπουλος

Στρατηγικές επενδύσεων και οικονομικοί κύκλοι. Με ποιον τρόπο επηρεάζουν οι μακροοικονομικές συνθήκες και σε ποιους δείκτες χρειάζεται να εστιάσουμε.

Σάββατο 18/2 - Τσικούρας Αποστόλος

Αξιοποίηση πληροφοριών μέσα από την on chain analysis. Οι βασικές τάσεις προσφοράς και ζήτησης.

Τετάρτη 22/2 - Τσικούρας Αποστόλος

Το sentiment των hodlers, το πλήθος των πορτοφολιών, οι εισροές και εκροές από τα ανταλλακτήρια. Σύγκριση φάσεων και τάσεων της αγοράς.

Σάββατο 25/2 - Τσικούρας Αποστόλος

Πρακτική και ασκήσεις πάνω στην on chain analysis, με βάση τη θεωρία που έχει διδαχθεί.

Τετάρτη 1/3 - Αθανασίου Αντώνης

Εισαγωγή στην Τεχνική Ανάλυση: βασικές έννοιες, ανάγνωση κεριών, αναγνώριση στήριξης/αντίστασης, δομή της αγοράς, ταλάντωση, τάση και αντιστροφής τάσης, εύρη, αποκλίσεις, επιστροφή στη διάμεσο κ.ά.

Σάββατο 4/3 - Αθανασίου Αντώνης

Μοτίβα διαγραμμάτων: κανάλια, σημαίες, τρίγωνα, σφήνες κ.ά. Βασικοί πλευρικοί και τασικοί δείκτες όπως RSI, MACD, Volume Prοfile κ.ά. Μέθοδος Fibonacci, Elliot Waves, Διανομή-Συσσώρευση.

Τετάρτη 8/3 - Αθανασίου Αντώνης

Κατανόηση και χρήση του Open Interest, των Funding Rates, Liquidations, CVD. Προχωρημένες έννοιες: Ανισορροπίες (Premium, Equilibrium, Discount), Μεταβλητότητα, Απορρόφηση, Μπλοκ Εντολών, Ρευστότητα και Περιοχές Ρευστότητας.

Σάββατο 11/3 - Αθανασίου Αντώνης

Προχωρημένα συστήματα Τεχνικής Ανάλυσης, στρατηγικές και ψυχολογία trading, συχνά λάθη, tips & tricks. Επανάληψη και επίλυση αποριών.

Τετάρτη 15/3 - Μαυρουδής Σίμος

Παρουσίαση σημαντικών εννοιών που αφορούν στη διαχείριση επενδυτικών κινδύνων. Η αναγνώριση της υποκειμενικότητας των επενδυτικών στόχων και αναγκών. Αναδιάρθρωση, συχνότητα και ισοδύναμο χαρτοφυλάκιο.

Σάββατο 18/3 - Μαυρουδής Σίμος

Ο λόγος απόδοσης-κινδύνου. Μέτρηση και στατιστικά μεγέθη. Ελαχιστοποίηση κινδύνου. Ποσόστωση και απόδοση. Χρονοσειρές. Παράγοντες μεταβλητότητας.

Τετάρτη 22/3 - Μαυρουδής Σίμος

Η προσέγγιση σοβαρής διαχείρισης χαρτοφυλακίου υπό το πρίσμα της μέτρησης κινδύνων, χωρίς τη χρήση πολύπλοκων μαθηματικών μοντέλων.

Τετάρτη 29/3 - Κατημερτζής Γιώργος

Ανάλυση, αξιολόγησης και προοπτικές των βασικότερων κρυπτονομισμάτων. Ποια είναι τα red flugs και τα δυνατά σημεία.

Σάββατο 1/4 - Κατημερτζής Γιώργος

Μεθοδολογία σύγκρισης των crypto projects και διάρθρωση χαρτοφυλακίου.

Τετάρτη 5/4 - Μίγγος Μιχάλης

Αυτοματοποιημένα συστήματα trading για όλους, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις πληροφορικής.

Σάββατο 8/4 - Κορφιάτης Φίλιππος

Λογιστικά ζητήματα, προσδιορισμός φόρων, επαναπατρισμός κερδών.

Τετάρτη 12/4 - Μίγγος Μιχάλης

Παραδείγματα αυτοματοποιημένου trading.

Σάββατο 15/4 - Μίγγος Μιχάλης

Περιπτώσεις απάτης και αποφυγή λαθών που κοστίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Indifi.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v