Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην αγορά crypto δια χειρός... Πάουελ

Με... καλό μάτι είδαν οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων τους «χρησμούς» του κεντρικού τραπεζίτη. Το άλμα για Bitcoin και Ethereum και πού μπήκε... «φρένο».

Κέρδη στην αγορά crypto δια χειρός... Πάουελ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Αυτή τη φορά για να κινηθεί ανοδικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων έβαλε το χεράκι του… ο Πάουελ! Φυσικά ο επικεφαλής της Fed δεν προέβη σε κάποιας μορφής δήλωση υπέρ του Bitcoin. Πώς θα μπορούσε άλλωστε.

Αρκούσε όμως να δηλώσει πως για πρώτη φορά βλέπει ότι η αποπληθωριστική διαδικασία έχει ξεκινήσει. Ότι αποτυπώνεται στις τιμές των αγαθών. Αυτά ήταν τα λόγια στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία πυροδότησαν την άνοδο σε όλες τις αγορές χθες το βράδυ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Πάουελ δεν έδωσε καμία απολύτως άλλη ένδειξη πως θα πατήσει το «pause» στις αυξήσεις των επιτοκίων. Ίσα ίσα που επισήμανε πως η συνέχιση των αυξήσεων αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. Πριν από τις διευκρινιστικές δηλώσεις, προηγήθηκε η αναμενόμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, η οποία ήταν η 8η στη σειρά.

Οι traders του Bitcoin, όπως παρατηρούμε στο ωριαίο διάγραμμα, εξέλαβαν τις δηλώσεις θετικά. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα πραγματοποίησε πτήση της τάξης του 6%, μέχρι το σημείο όπου υπήρχε το πρώτο μεγάλο σημείο αντίστασης, στις 24.250 δολάρια. Σε αυτό το σημείο υπήρξαν ρευστοποιήσεις από τους βραχυπρόθεσμους που έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Παρόμοια εικόνα υπήρξε και στα υπόλοιπα από τα κυριότερα crypto. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το δεύτερο σε σημασία κρυπτονόμισμα, το Ethereum. Στο ωριαίο διάγραμμα φαίνεται πως υπήρξε μια προσωρινή και πολύ σύντομη διάσπαση των 1.680 δολαρίων, του σημείου αντίστασης. Ωστόσο η τιμή του Ethereum επανήλθε λίγο πιο κάτω, κάνοντας νέα βάση τις 1.660 δολάρια.

Από τα χθεσινά τεκταινόμενα στη Wall Street, ξεχωρίσαμε τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν από τη Meta (πρώην Facebook). Η μετοχή της μετασυνεδριακά εκτοξεύτηκε 18%, καθώς έσοδα και κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Ωστόσο το τμήμα του Metaverse παρουσίασε απογοητευτικά στοιχεία. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους σημείωσε ζημίες 4,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για νέο χαμηλό, φτάνοντας τις συνολικές ζημιές για το 2022 στα 13,72 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρ' όλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Meta Platforms, Mark Zuckerberg, παραμένει πιστός στο όραμά του, παρά την οικονομική αιμορραγία. Ωστόσο, όπως δήλωσε, έργα που δεν αποδίδουν θα κόβονται έγκαιρα από εδώ και πέρα, καθώς προέχει η αποδοτικότητα της εταιρείας.

* Ειδική προσφορά: Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v