Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στα crypto μετά τη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος

Ξεπέρασε το κρίσιμο εμπόδιο της περιοχής των $27.500, με βλέψεις προς υψηλότερα επίπεδα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Η σημασία του deal Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών για το χρέος.

Άνοδος στα crypto μετά τη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ανοδικά κινήθηκε το Σαββατοκύριακο η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Αιτία ήταν η διαφαινόμενη συμφωνία σχετικά με την αύξηση του χρέους των ΗΠΑ. Πράγματι, με ένα tweet, την ευοίωνη προοπτική επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος ανέφερε πως μαζί με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Kevin McCarthy έχουν επιτύχει μια αρχική συμφωνία για τον προϋπολογισμό. 

Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια συμβιβαστική λύση, η οποία αποτρέπει μια δυνητικά καταστροφική που θα οδηγούσε σε οικονομική ύφεση, καταστροφή στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης και απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Στις επόμενες 24 ώρες, συνέχισε, οι ομάδες διαπραγματευτών θα ολοκληρώσουν το νομοθετικό κείμενο και η συμφωνία θα παρουσιαστεί προς έγκριση από τα νομοθετικά σώματα

Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες βασίζουν την οικονομική τους ανάπτυξη στην πίστωση. Ωστόσο σε αντίθεση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπου η έκδοση χρέους κρίνεται από μια κυβερνητική απόφαση, οι ΗΠΑ βρίσκονται τακτικά αντιμέτωπες με ένα νομικό κώλυμα. Το θεσμοθετημένο πλαφόν του ύψους όπου μπορεί να αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός. Αυτή η ιδιαιτερότητα, αντί να αποτελεί μια τυπική διαδικασία, μετατρέπεται από τα κόμματα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών ως εργαλείο άσκησης πολιτικής πίεσης.

Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διήρκησαν εβδομάδες, αλλά και αυτή τη φορά φαίνεται να φτάνουν σε ένα τέλος. Τα ξημερώματα δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας. Τα βασικό σημείο είναι πως το όριο του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους, που σήμερα ξεπερνάει τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορεί να αυξάνει μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δύο πλευρές δεν αύξησαν το ανώτατο όριο του χρέους κατά ένα ποσό. Έθεσαν νέα ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να επανεξεταστεί. Πρακτικά, με αυτή τη διάταξη, το ανώτατο όριο του χρέους γίνεται απεριόριστο για τους επόμενους 19 μήνες. Για ποιο λόγο; Επειδή θεώρησαν πολιτικά αδύνατο να περάσουν μια συμφωνία όπου το όριο θα αυξανόταν στα 35 ή και παραπάνω τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τι επίπτωση θα υπάρξει εάν τα φορολογικά έσοδα μειωθούν και οι δαπάνες αυξηθούν, αν υπάρξει ύφεση ή κατά την προσπάθεια αποφυγής της; Να έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν απεριόριστο ποσό χρημάτων, προκειμένου να αναζωογονήσουν την οικονομία.

Και πού θα βρεθούν πρόθυμοι δανειστές για να αγοράσουν αμερικανικά ομόλογα σε ένα ανεκτό επιτόκιο, που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην οικονομία; Εδώ ακριβώς βρίσκεται το κλειδί. Δεν τους έχουν ανάγκη!

Έχοντας το πλεονέκτημα του δολαρίου, όπου απολαμβάνει τη θέση του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, μπορούν να «εκτυπώσουν» απεριόριστη ποσότητα από δολάρια.

Με ποιο τρόπο; Η κυβέρνηση θα εκδίδει νέα ομόλογα, τα οποία θα αγοράζει η Fed. Κι από πού βρίσκει εκείνη τα χρήματα; Από κοπανιστό αέρα. Ή από την πίστη, όπως οι ίδιοι ονομάζουν τον κοπανιστό αέρα. Την πίστη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συλλέγει φόρους και ότι οι ίδιοι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Το Bitcoin

Κάθε κεντρική τράπεζα στον κόσμο μπορεί να εμφανίσει από το πουθενά ψηφιακές νομισματικές μονάδες υπό τη μορφή πίστωσης, όταν το κράτος εκδίδει ομόλογα. Ωστόσο κανένα τραπεζικό ίδρυμα δεν μπορεί να δημιουργήσει χρυσό και Bitcoin. Αυτά θα πρέπει να τα αγοράσει. Για να δημιουργηθεί χρυσός ή Bitcoin, θα πρέπει να αποδείξεις ότι δούλεψες. Να επενδύσεις σε μηχανήματα, να ξοδέψεις χρόνο, να καταναλώσεις ενέργεια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα του Bitcoin, ταυτόχρονα με την απομάκρυνση της πιθανότητας να υπάρξει άμεσα οικονομική κρίση, στην περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία και οδηγούνταν οι ΗΠΑ στη χρεοκοπία, ώθησε την τιμή των κυριότερων κρυπτονομισμάτων υψηλότερα.

Όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα του Bitcoin, η επίτευξη της συμφωνίας αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεπεραστεί το κρίσιμο εμπόδιο της περιοχής των 27.500 δολαρίων (πορτοκαλί οριζόντια γραμμή). Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα το Bitcoin να «δοκιμάσει» ξανά το κρίσιμο επίπεδο τιμών. Αν αντέξει, σύμφωνα με τις αρχές της τεχνικής ανάλυσης, αν δηλαδή από αντίσταση μετατραπεί σε στήριξη, τότε θα αποτελεί σαφή ένδειξη ότι επικρατεί η αισιοδοξία.

Ανάλογη εικόνα βλέπουμε να υπάρχει και στο διάγραμμα του Ethereum. Μόνο που το δεύτερο σε σημασία κρυπτονόμισμα είναι πιο… αγριεμένο. Το ανοδικό ξέσπασμα εκτός από το γεγονός ότι ξεκίνησε από υψηλότερο επίπεδο εκκίνησης, η κορυφή του είναι η τρίτη συνεχόμενη. Η αιτία που δείχνει να διαθέτει μεγαλύτερη δυναμική είναι προφανής. Όπως έχουμε εξηγήσει τις προηγούμενες ημέρες, παρόλο που πλέον μπορεί ο οποιοσδήποτε να απελευθερώσει τα νομίσματα που βρίσκονται σε κατάσταση staking, ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Αντίθετα, προκειμένου να ενταχθούν σε staking, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο δίκτυο του Ethereum, είναι πολλαπλάσιοι.

 

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory
Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα
https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos
https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους
https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security
https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v