Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά crypto και η μεγάλη επιστροφή της... Κίνας

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του στις αγορές κρυπτονομισμάτων το Χονγκ Κονγκ, δυνητικό «πεδίο δοκιμών» για το Πεκίνο. Η μεγάλη ανατροπή και τα τεράστια δυνητικά οφέλη για τον κλάδο.

Η αγορά crypto και η μεγάλη επιστροφή της... Κίνας

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Υπό προϋποθέσεις, ίσως και να αποδειχθεί η είδηση της χρονιάς: Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στους ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στα κρυπτονομίσματα. Γιατί ίσως αποτελέσει την είδηση της χρονιάς; Επειδή δυνητικά βάζει στο παιχνίδι την τεράστια αγορά της Κίνας.

Τι ακριβώς έγινε; Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το Χονγκ Κονγκ «επιτέλους» ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου να εφαρμόζει ένα νέο ρυθμιστικό καθεστώς για τα κρυπτονομίσματα.

Μετά από μήνες προετοιμασίας, βάζει τις βάσεις να υλοποιήσει την επιθυμία του να καταστεί ως ένας κόμβος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Όσο περνά ο καιρός, γίνεται σαφές ότι το νομικό πλαίσιο της πόλης είναι αυστηρό, ισχυρίζεται το Bloomberg. Δίνει έμφαση περισσότερο στην προστασία των επενδυτών παρά στη διευκόλυνση και στη μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις.

Αυτό δεν θα πρέπει να είναι έκπληξη, καθώς έχει προηγηθεί η κατάρρευση των τιμών των κρυπτονομισμάτων το 2022. Μια χρονιά όπου αποκαλύφθηκε πως όχι μόνο πολλές επιχειρήσεις ακολουθούσαν εξαιρετικά υψηλού ρίσκου τακτικές, αλλά και αρκετές επιδίωκαν να εξαπατήσουν το κοινό.

Οι νέοι κανονισμοί περιορίζουν τους τύπους των tokens όπου θα λαμβάνουν άδεια να διαπραγματεύονται στα ανταλλακτήρια, όπως και τους τύπους των υπηρεσιών που θα έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν. Τα κρυπτονομίσματα πρέπει να συμμορφώνονται με τους αυστηρούς κανονισμούς της Επιτροπής Αξιών και Ευρωπαϊκών Συμβάσεων (SFC), οι οποίοι τονίζουν ότι για να πληρούν τα κριτήρια, θα πρέπει να έχουν ιστορικό τουλάχιστον 12 μηνών και να έχουν συμπεριληφθεί σε δύο δείκτες κρυπτονομισμάτων.

Επιπλέον, τα ανταλλακτήρια απαγορεύεται να παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου, παροχή δανείων και καταθέσεων, καθώς και κάποιες από τις υπηρεσίες στην αγορά παραγώγων. Ωστόσο, επειδή οι νομοθέτες αναγνωρίζουν τη σημασία των παραγώγων, για αυτό το θέμα θα πρέπει να διεξαγάγουν περαιτέρω έρευνα.

Συνεπώς, τίθεται ένα ζήτημα για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, όπως τα ανταλλακτήρια, εάν αξίζει ο κόπος και το κόστος να εισέλθουν μέσα σε ένα λαβύρινθο κανόνων. Όπως ισχυρίζεται ο Novogratz, δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής hedge funds, στο Χονγκ Κονγκ παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Να προσελκύσει ένα νέο κύμα επενδυτών, μια που τους προσφέρεται μια φιλόξενη έδρα, προσελκύοντας εταιρείες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Πράγματι, με το Χονγκ Κονγκ να είναι πλέον ανοιχτό για εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο των crypto, αναμένεται να υπάρξει ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών, οι οποίες θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας. Αιτήσεις έχουν αρχίσει ήδη να κατατίθενται, όπως του ανταλλακτηρίου OKX, το οποίο ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αναβαθμίζει την εφαρμογή του για να εξυπηρετήσει ιδιώτες επενδυτές. Οι χρήστες του OKX στο Χονγκ Κονγκ θα μπορούν σύντομα να κάνουν trading σε 16 κρυπτονομίσματα.

Παρόμοια αίτηση κατέθεσε και το ανταλλακτήριο Huobi. Η Εποπτική Αρχή του Χονγκ Κονγκ έχει δηλώσει ότι τα ανταλλακτήρια μπορούν να εγγράφουν πελάτες κατά τη διάρκεια περιόδου χάριτος 18 μηνών, κατά την οποία αναμένεται να αποκτήσουν τις απαραίτητες άδειες. Επιπλέον, σημαντικά blockchain δίκτυα όπως το Avalanche, το EOS, το Fantom, έχουν ενταχθεί στο Web 3.0 κόμβο του Χονγκ Κονγκ, ήδη από τον Απρίλιο.

Ένας βασικός λόγος που σπεύδουν, είναι το τεράστιο δυνητικό όφελος. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το Χονγκ Κονγκ να χρησιμοποιείται από την ηπειρωτική Κίνα ως πεδίο δοκιμών, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα ασφαλές έδαφος για τη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων. Η ευκαιρία δεν βρίσκεται τόσο στην περιορισμένη τοπική αγορά του Χονγκ Κονγκ αλλά στον μεγάλο πλούτο της Κίνας, μέρος του οποίου διέρχεται από την πόλη.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μία ειδική διοικητική ζώνη. Απολαμβάνει μια σχετική αυτονομία, αλλά οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν τον απόλυτο έλεγχο στη νομοθεσία του. Η Κίνα για την ώρα διέπεται από αυστηρούς νόμους σχετικά με τα crypto, τους οποίους ξεκίνησε το 2021, απαγορεύοντας την εμπορία και την εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η στάση της κινεζικής κυβέρνησης ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που πάγωσε και τελικά άρχισε να υποχωρεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο ο άνεμος έχει αλλάξει στην Κίνα. Προφανώς δεν είναι τυχαίο που η κινεζική εφαρμογή κοινωνικών μέσων WeChat προσφέρει τώρα Bitcoin. Το WeChat διαθέτει 1,3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Statista.

Δύο από τους ισχυρότερους άντρες στον χώρο των crypto, κινέζικης καταγωγής, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance CZ και ο ιδρυτής του TRON, Justin Sun, προειδοποίησαν για τη στροφή της Κίνας προς το Web 3.0. Παράλληλα, ο CZ σε ένα tweet του μας ενημέρωσε πως η κινεζική τηλεόραση αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα. It's a big deal, σχολίασε.

Δεν είναι μόνο το Χονγκ Κονγκ που έχει φιλοδοξίες να πρωταγωνιστήσει στον ψηφιακό χώρο, αλλά και άλλες περιοχές όπως το Ντουμπάι. Οι επενδυτές και οι αναλυτές μέχρι τώρα εξέταζαν τις μακροοικονομικές και νομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, προκειμένου να ανιχνεύσουν την κατεύθυνση των τιμών.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να στρέψουμε όλοι το βλέμμα μας στην Ασία;

Σεμινάρια και βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

https://shop.media2day.gr/seminars/1/prodcategory
Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων που οργανώνει το euro2day.gr περιλαμβάνει τα εξής:

Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα
https://shop.media2day.gr/seminars/trading/3/prodcategory

Εισαγωγή στο Bitcoin και στα cryptos
https://shop.media2day.gr/seminars/crypto/4/prodcategory

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους
https://shop.media2day.gr/seminars/cybersecurity/5/prodcategory

Κρυπτονομίσματα & Cyber Security
https://shop.media2day.gr/seminars/cryptosecurity/6/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v