Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΛΑΙΣΙΟ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων

Στη σημερινή ετήσια ενημέρωση αναλυτών, ο Όμιλος Πλαίσιο παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 317 εκ. Ευρώ από 308 εκ. Ευρώ το 2018, βελτιωμένες κατά 3%. Τα Κέρδη Προ Φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3 εκ. Ευρώ, ενώ τα Κ.Π.Φ. προσαρμοσμένα με την παραδοχή ότι το ΔΠΧΑ 16 δεν εφαρμόζεται ούτε για το 2019 διαμορφώθηκαν σε 4 εκ. Ευρώ.

Το 2019 ήταν ένα έτος μεγάλων αλλαγών και επενδύσεων της τάξης των 10 εκ. Ευρώ. Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο παρουσίασε τις στρατηγικές κινήσεις που έλαβαν χώρα το 2019:

Η προιοντική γκάμα της Πλαίσιο εμπλουτίστηκε με τις οικιακές συσκευές που έχουν γίνει πλέον συνώνυμες με την τεχνολογία.

Έλαβε χώρα επένδυση 8 εκ. Ευρώ σε ένα νέο Κέντρο Διανομής 10.000 τ.μ. που μας έδωσε τη δυνατότητα να στεγάζουμε και να διακινούμε μαζικά ογκώδεις συσκευές όπως αυτές των λευκών.

Τον Ιούνιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο υπερκατάστημα της Πέτρου Ράλλη επιφάνειας 3.000 τ.μ..

Αναμορφώθηκαν και προσαρμόστηκαν στη νέα εταιρική ταυτότητα τέσσερα ακόμη καταστήματα για να υποδεχθούν την νέα κατηγορία και υιοθετήθηκε η νέα εταιρική ταυτότητα στο κατάστημα του Mall.
λανσάραμε μια state-of-the-art e-business πλατφόρμα που μας επιτρέπει πλέον να υποδεχόμαστε τεράστιο όγκο επισκεπτών χωρίς καθυστερήσεις και να εχουμε αυξημένες δυνατότητες προσωποποίησης.

Ο Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο μετά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, αναφέρθηκε στην περίοδο που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας. Επεσήμανε ότι εξυπηρετήθηκαν περισσότερες από 330.000 παραγγελίες και παραδόθηκε ανέπαφα το 90% αυτών, σε δύο έως τρεις μέρες κατά μέσο όρο! Ανέφερε, επίσης, ότι για να εξυπηρετηθεί η ζήτηση, έπρεπε και ενεργοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό οι υποδομές της Πλαίσιο και πιο συγκεκριμένα, το τηλεφωνικό κέντρο με 220 εξειδικευμένους συνεργάτες, οι άρτια εξοπλισμένοι χώροι αποθήκευσης στις κεντρικές αποθήκες σε Μαγούλα, επένδυση 30 εκ. Ευρώ, και Μάνδρα, επένδυση 8 εκ. Ευρώ, και τέλος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το άρτιο σύστημα διανομής με 90 φορτηγά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v