Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πάνω από 130 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα, κοντά στα 6.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σημαντική άνοδος (+35%) στα κέρδη της Banco Santander το Q4. Ζεσταίνεται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία. Υποχωρεί το ευρώ.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές λίγο μετά την πιο επιφυλακτική έναρξη συνεδριάσεων την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κινεζικού κοροναϊού δείχνουν να συγκρατώνται.

Οι ανοδικές κινήσεις έρχονται μετά τη χθεσινή ανάκαμψη των μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ και παρά τη σημερινή βουτιά στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,2%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,8%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,3%.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως την Τρίτη το βράδυ.

Στο εταιρικό μέτωπο, σημαντική άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της ισπανικής τράπεζας Banco Santander, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 35%, στα 2,78 δισ. ευρώ. Τα έσοδα τριμήνου ήταν 12,33 δισ. ευρώ.

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υπέρογκο πρόστιμο ύψους $4 δισ. αλλά και μείωση των κερδών της για το 2019, μετά την δημοσιοποίηση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας με τις γαλλικές, βρετανικές και αμερικανικές αρχές, μετά την διεξαγωγή μιας τριετούς έρευνας γύρω από καταγγελίες για δωροδοκίες και διαφθορά στις πωλήσεις αεροσκαφών τζετ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, αναπάντεχη άνοδο σημείωσε το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία καθώς μπαίνουμε στον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK.

Oπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης, ο οποίος βασίζεται στην έρευνα σε 2.000 Γερμανούς, ενισχύθηκε στις 9,9 μονάδες τον Ιανουάριο, από 9,7 τον Δεκέμβριο. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για 9,6.

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκαν οι τιμές των σπιτιών στη Βρετανία τον Ιανουάριο (+1,9% σε ετήσια βάση), αφήνοντας ενδείξεις για ενίσχυση του οικονομικού κλίματος μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, στο $1,1008 υποχωρεί το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v