Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές παρά τις ελπίδες για εμβόλιο

Παρά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής ημέρας και τα καλά νέα από το δυνητικό εμβόλιο της Μoderna, οι αγορές υποχωρούν. Κατρακύλα 76% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, τον Απρίλιο. Κέρδη 2,5% για το αμερικανικό αργό.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές παρά τις ελπίδες για εμβόλιο

Αρνητικά γύρισαν  τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη και τη θετική έναρξη συνεδριάσεων.

H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,6%, το Λονδίνο κατά 0,5%, το Παρίσι χάνει 0,9%, η Μαδρίτη 1,7% ενώ το Μιλάνο 1,2%.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ότι θα βάλει οριστικό τέλος στη χρηματοδότηση που χορηγούν οι ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και θα επανεξετάσει τον εάν η χώρα του θα παραμείνει μέλος του ή όχι μέσα σε τριάντα ημέρες, εάν δεν υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές σε αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, δραματική πτώση των πωλήσεων ευρωπαϊκών αυτοκινήτων τον Απρίλιο, λόγω των λουκέτων που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι νέες άδειες κυκλοφορίας βυθίστηκαν 76,3% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Στη Γερμανία, η ζήτηση υποχώρησε κατά 61,1% ενώ στη Γαλλία κατά 88,8%. Ιταλία και Ισπανία κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες, κατά 97,6% και 96,5% αντίστοιχα.

Κατά 856.500 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας τον Απρίλιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας ιστορική μηνιαία άνοδο, φτάνοντας στα 2.097.000.

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την είδηση για θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του δυνητικού εμβολίου της Μoderna. H εταιρεία ενημέρωσε ότι μετά από δύο δόσεις, και οι 45 συμμετέχοντες είχαν αναπτύξει αντισώματα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,5%, στα $32,67 ανά βαρέλι, ενώ το Brent κερδίζει 0,8%, στα $35,11.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v