Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 11 εβδομάδων αγγίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κάνει άλμα 1,1%, στο καλύτερο σημείο από τις 10 Μαρτίου, ενώ οι μετοχές ταξιδίων και αναψυχής ενισχύονται 2,5% και οδηγούν τα κέρδη, καθώς όλοι οι τομείς στα μεγάλα χρηματιστήρια βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Υψηλό 11 εβδομάδων αγγίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, ακολουθώντας το παγκόσμιο θετικό κλίμα, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κάνει άλμα 1,1%, στο πιο υψηλό σημείο από τις 10 Μαρτίου, ενώ οι μετοχές ταξιδίων και αναψυχής ενισχύονται 2,5% και οδηγούν τα κέρδη, καθώς όλοι οι τομείς στα μεγάλα χρηματιστήρια βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολουθούν την θετική τάση της Ασίας, όπου οι μετοχές έκαναν άλμα, αφότου η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη ανθρώπινη μελέτη του πειραματικού εμβολίου της για τον κορωνοϊό.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,9%, το Λονδίνο 1,9%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη και το Μιλάνο κινούνται 1% υψηλότερα.

Kέρδη 22% σημειώνει η μετοχή της τουριστικής επιχείρησης TUI, 19% η μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων Cineworld, ενώ η μητρική της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways, IAG, ενισχύεται 19,2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί το κλίμα μεταξύ των καταναλωτών στη Γερμανία τον Ιούνιο, ανακάμπτοντας από το σοκ του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης του αναμένεται να αυξηθεί στις -18,9 μονάδες τον Ιούνιο, από την αναθεωρημένη ανοδικά μέτρηση των -23,1 μονάδων του Μαΐου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones Newswires προέβλεπαν το αποτέλεσμα στις -18,0.

Παρά την άνοδο, το -18,9 είναι το δεύτερο πιο χαμηλό σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ από τον οργανισμό στη Γερμανία. «Η αβεβαιότητα μεταξύ των καταναλωτών είναι μεγάλη», σημειώνει ο Rolf Buerkl, από το GfK.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v