Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο το Brexit. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ. Υψηλότερα το πετρέλαιο.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές μεταξύ άλλων να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit.

«Επίκειται» μια εμπορική συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, ο οποίος δήλωσε στο Reuters πως αναμένεται πριν το τέλος του Σαββατοκύριακου, εκτός απροόπτου.

Ο αξιωματούχος τόνισε επίσης πως η ΕΕ εμμένει στη θέση της ως προς τις απαιτήσεις για την κρατική στήριξη, ενώ ανέφερε πως ενδεχομένως οι ηγέτες της ΕΕ να πραγματοποιήσουν αυτόν τον μήνα ξεχωριστή συνάντηση για το Brexit, πιθανότατα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 10ης-11ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Κλεμάν Μπον, δήλωσε ότι η Γαλλία θα ασκήσει βέτο σε μια εμπορική συμφωνία του Brexit εάν αυτή δεν πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αλιεία.

Στο μεταξύ, στο μέτωπο της πανδημίας, η Pfizer ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει τον στόχο της για την παραγωγή του εμβολίου το 2020, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα προμηθειών για τις πρώτες ύλες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,59% στις 394 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,92% στις 6.550 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,35% στις 13.298 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,62% στις 5.609 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,3% στα 46,22 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,3% στα 1.835 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο στο 1,2145 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v