Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γύρισαν στο πράσινο οι ευρωαγορές

Από χαμηλά ψηλότερα βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανακάμπτουν οι δείκτες όχι όμως και οι ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed, μετά την εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για δυο αυξήσεις επιτοκίων το 2023.

Γύρισαν στο πράσινο οι ευρωαγορές

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αρχική πτώση. Ο πανευρωπαϊκός  δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% από τις απογευματινές προσφορές, έχοντας χάσει περισσότερο από 0,8% στην αρχή της συνεδριασης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύονται 1,6%, ενώ οι τράπεζες υποχωρούν 0,5%.

Η ενίσχυση της Wall Street δίνει βοήθειες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έπιασε εξαπίνης τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα με την εκτίμησή της για δυο αυξήσεις των 25 μ.β. το 2023. Το sell-off επιδεινώθηκε την Παρασκευή όταν ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε πως η στροφή προς μια ταχύτερη σύσφιξη της πολιτικής ήταν μια «φυσική» αντίδραση στην οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού καθώς η χώρα «ανεβάζει ρολά» μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές εμφανίσεις μελών της Fed για περισσότερα στοιχεία ως προς τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,2%, κατά 0,1% ο δείκτης FTSE 100 Του Λονδίνου, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού, κατά 0,4% ο FTMIB και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,7% υψηλότερα.

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons κάνει ράλι με την τιμή της μετοχής να πραγματοποιεί άλμα άνω του 32% μετά την απόρριψη μιας προτεινόμενης εξαγοράς 5,52 δισεκατομμυρίων λιρών (7,62 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Clayton, Dubilier & Rice με την αιτιολογία ότι «υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις δυνατότητές του.  Η απόρριψη προκάλεσε εικασίες ότι το CD&R θα αναγκαστεί να αυξήσει την προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v