Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Χαλαρώνουν οι ανησυχίες για το tapering της Fed. Στήριξη στους επενδυτές και από την οριστική έγκριση των ΗΠΑ στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών το επίκεντρο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%.

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπιες κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να παίρνουν στήριξη από την οριστική έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Τη διάθεση στηρίζει και η υποχώρηση των ανησυχιών για το δυνητικό άμεσο tapering της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι υποχωρεί 0,5%, το Μιλάνο κινείται 0,4% χαμηλότερα ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης διολισθαίνει 0,2%.

Το επίκεντρο βρίσκεται στο διαδικτυακό συμπόσιο Jackson Hole των κεντρικών τραπεζιτών την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορούσαν να δώσουν λεπτομέρειες για τα σχέδια μείωσης των μηνιαίων αγορών ομολόγων, ύψους 120 δισ. δολαρίων. Ο Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα έχει ομιλία την Παρασκευή.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες οδήγησαν σε ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο μετά τη χαλάρωση των περιορισμών της Covid-19, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε αναθεώρηση προηγούμενης εκτίμησής της.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% - ήταν ελαφρώς υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για άνοδο 1,5%. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 9,8%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v