Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τη στερλίνα παρά την πρόταση μομφής

Οι φήμες για την πρόταση δυσπιστίας είχαν ήδη οδηγήσει τη βρετανική λίρα κοντά στο πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2017. Θα καθυστερήσει η κοινοποίηση του Αρθρου 50 για την αποχώρηση από την ΕΕ, εάν η πρωθυπουργός σήμερα χάσει.

Κέρδη για τη στερλίνα παρά την πρόταση μομφής

Από χαμηλό 20 μηνών ανακάμπτει η στερλίνα την Τετάρτη μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης και ενώ επιβεβαιώθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της βρετανίδας πρωθυπουργού.

Ο Graham Brady, πρόεδρος της επιτροπής «1922» του συντηρητικού κόμματος έλαβε τις 48 απαραίτητες επιστολές μέσω των οποίων ζητείται η άρση της εμπιστοσύνης. Η ψηφοφορία θα γίνει 6-8 το απόγευμα, τοπική ώρα. Εάν η Τερέζα Μέι χάσει, θα ακολουθήσει κούρσα διαδοχής της.

Οι φήμες για την πρόταση δυσπιστίας είχαν ήδη οδηγήσει τη στερλίνα καθοδικά, το απόγευμα της Τρίτης, κοντά στο πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2017.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,42% έναντι του δολαρίου, στο $1,2540. Υποχωρεί το ευρώ έναντι της στερλίνας, με την ισοτιμία στις 0,9035 πένες.

Το σημερινό άλμα προκαλείται από τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να καθυστερήσει την κοινοποίηση του Άρθρου 50 για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν η Τερέζα Μέι χάσει στην ψηφοφορία για την άρση της εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v