Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνουν οι τιμές του πετρελαίου, πάνω από τα $80

Το μπρεντ κερδίζει 1,9%, στα 80,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 1,6% βρίσκεται στα $77,11. Το επίκεντρο στις αποφάσεις των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου και στο πόσο θα αυξήσουν τον εφοδιασμό της αγοράς.

Ράλι κάνουν οι τιμές του πετρελαίου, πάνω από τα $80

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, μετά την πρωινή πτώση τους, καθώς όπως μεταδίδει το Reuters, η συνεδρίαση του Οργανισμού Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) ολοκληρώθηκε. Τρεις πηγές είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι ο ΟΠΕΚ διατηρεί την υπάρχουσα συμφωνία, που προβλέπει επιπλέον 400.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά τον Νοέμβριο.  

Οι τιμές έχουν αυξηθεί εν μέσω διαταραχών στον εφοδιασμό - υπήρξαν επιπτώσεις και από τις διακοπές λειτουργίας στον Κόλπο του Μεξικού λόγω του τυφώνα Ida - και ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης, οδηγώντας το μπρεντ σε υψηλό σχεδόν 3 ετών, πάνω από τα 80 δολάρια.

Οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα ενίσχυσαν επίσης την προοπτική κατανάλωσης μεγαλύτερων όγκων προϊόντων πετρελαίου στην παραγωγή ενέργειας, αυξάνοντας τη δυνητική συνολική ζήτηση.

«Μια απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει τον εφοδιασμό της αγοράς περισσότερο από αυτό που έχει προγραμματίσει θα μπορούσε να ηρεμήσει τις τιμές», δήλωσε η Vandan Hari, στέλεχος της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη.

Το μπρεντ κερδίζει 1,9%, στα 80,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με άνοδο 1,6% βρίσκεται στα $77,11.

Εν τω μεταξύ, σήμερα είναι ακόμη μία μέρα με πολύ υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ισπανία και η Ιταλία για ακόμη μία φορά βλέπουν τις τιμές πάνω από τα €200 ανα MWh. Οι τιμές στη Γερμανία είναι επίσης πολύ υψηλές, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v