Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Στο 1,2% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση για το αργό. Μικρά κέρδη για τον χρυσό.

Ηπια άνοδος στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά με τις μετοχές των εταιρειών που θα επωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

O Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 35.108 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,38% στις 14.728 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,5% στις 4.417 μονάδες.

Ο S&P 500 κατέγραψε την έκτη διαδοχική μηνιαία άνοδο τον Ιούλιο, αν και η μεταβλητότητα αυξήθηκε εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα. Είναι το μεγαλύτερο ράλι για τον δείκτη σε μηνιαία βάση από το 2018. Ο Nasdaq ενισχύθηκε περίπου 1,2% τον Ιούλιο και ο Dow Jones 1,3%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 2,3%.

«Πιστεύουμε ότι το trade της ανάκαμψης και του ανοίγματος της οικονομίας αποδίδει και πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανόδου για τις μετοχές» δήλωσε ο CIO της UBS. «Αναμένουμε ότι ο S&P 500 θα σκαρφαλώσει κοντά στις 4.650 μονάδες ως τον Ιούνιο την επόμενη χρονιά, από 4.395 σήμερα. Αλλά βλέπουμε τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου για τις κυκλικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, του χρηματοοικονομικού τομέα και των ιαπωνικών μετοχών» πρόσθεσε.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στη Γερουσία, όπου αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση δικομματικό νομοσχέδιο για δαπάνες στις υποδομές. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει νέες δαπάνες $550 δισ. σε διάστημα πέντε ετών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 59,5 μονάδες τον περασμένο μήνα από 60,6 τον Ιούνιο.Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρή άνοδο στις 60,9 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,9% στα 73,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.812 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,188 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v