Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την εξαγορά της SVB

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με στήριξη από τις τραπεζικές μετοχές. Βουτιά πάνω από 1,5% για τον χρυσό. Άλμα στο 3,49% για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 27% για τη First Republic.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την εξαγορά της SVB

Σε θετικό έδαφος κινούνται Dow Jones και S&P 500 μετά την εξαγορά της SVB από τη First Citizens, ενώ ο Nasdaq διαγράφει τα αρχικά κέρδη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 32.434 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,41% χαμηλότερα στις 11.776 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,24% στις 3.980 μονάδες.

To βλέμμα των επενδυτών συνεχίζει να είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση νέας μέτρησης για τον πληθωρισμό.

Ο αξιωματούχος της Fed Νιλ Κασκάρι δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η τραπεζική αναταραχή έχει αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης.

«Τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο καθώς οι αγορές αξιολογούν πώς οι αξιωματούχοι σταθμίζουν τις συνεχόμενες πιέσεις στον τραπεζικό τομέα έναντι του υψηλού πληθωρισμού» τόνισε ο Έντι Τσέουνγκ, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Credit Agricole CIB.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,7% στα 70,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει βουτιά 1,6% στα 1.951 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,078 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί ράλι 12 μονάδων βάσης, στο 3,49%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της First Republic καταγράφει ράλι 27% στα 15,7 δολάρια. 

To Bloomberg μετέδωσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη διευκόλυνση δανεισμού έκτακτης ανάγκης σε τράπεζες, ούτως ώστε να δώσουν περισσότερο χρόνο στη First Republic Bank για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Άλμα 47% πραγματοποιεί η μετοχή της First Citizens μετά την εξαγορά της SVB. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v