Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα

Απώλειες για τους Dow Jones και S&P 500 μετά από τρεις σερί ανόδους. Στο κόκκινο για δεύτερη μέρα ο Nasdaq. Στο 4,03% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός .Υποχώρησε το δολάριο.

Οριακή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το 2ετές πλέον να κινείται πάνω από το 4%.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,55% και το yield του 2ετούς σημείωσε άνοδο επτά μονάδων βάσης στο 4,03%.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,12% ή 37 μονάδες στις 32.394, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 3.971 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,45% στις 11.716 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+2,3%) και Boeing (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των American Express (-2,6%) και UnitedHealth (-2,2%).

Στο μεταξύ πιέσεις ασκήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο με τον δείκτη περιφερειακών τραπεζών να υποχωρεί 0,1% και την μετοχή της First Republic Banκ να καταγράφει πτώση 2,4%. Στον αντίποδα, ο τίτλος της First Citizens BancShares ενισχύθηκε 2,9%.

“Η εξαγορά της SVB Financial Group από τη First Citizens BancShares συνοδεύτηκε από μια ασυνήθιστη πρόνοια: πιστωτική γραμμή $70 δισ., ‘ευγενική προσφορά’ της Federal Deposit Insurance Corp”, γράφει το Bloomberg.

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έρευνες, για τυχόν ευθύνες των Διοικήσεων των πτωχευμένων Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανήλθε στις 104,2 μονάδες τον Μάρτιο από 103,4 τον Φεβρουάριο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 100,7 μονάδες. Σημειώνεται ότι η μέτρηση του Φεβρουαρίου ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων τριών μηνών.

Στην στεγαστική αγορά, χαμηλότερα κινήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων ασκεί πιέσεις στη ζήτηση. Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller υποχώρησε 0,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 3,8%, μετά από άλμα 5,6% τον Δεκέμβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,5% στα 73,20 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1% στα 1.973 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,0848 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v