Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Ανοδικά κινείται η ασφαλιστική παραγωγή

Τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής σημείωσαν άνοδο 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, όταν οι γενικές καλύψεις κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κέρδισαν 2,1%.

Κύπρος: Ανοδικά κινείται η ασφαλιστική παραγωγή

Με αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής κύλησε το πρώτο φετινό τρίμηνο στην Κύπρο, καθώς με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής σημείωσαν άνοδο 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, όταν οι γενικές καλύψεις κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κέρδισαν 2,1%.

Στον κλάδο ζωής στον οποίο δραστηριοποιείται μικρός αριθμός εταιρειών, τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς κατέχουν (βλέπε στοιχεία πρώτου παρατιθέμενου πίνακα) οι εταιρείες Eurolife με 28,1% (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου), CNP Cyprialife με 24,1% (θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής), Universal Life με 12,9% και Hellenic με 8,1% (θυγατρική της Ελληνικής Τράπεζας).

Από ελληνικής πλευράς, στο πρώτο φετινό τρίμηνο η Altius κατείχε το 6,3%, η Prime του εκλιπόντος Δημήτρη Κοντομηνά το 4,8% και η Εθνική Ασφαλιστική το 2,6%.

Περισσότερο κατακερματισμένος (βλέπε στοιχεία δεύτερου παρατιθέμενου πίνακα) είναι ο κλάδος των γενικών καλύψεων, όπου ο Όμιλος της Τράπεζας Κύπρου (Γενικές Ασφάλειες Κύπρου και Eurolife) κατέχει αθροιστικά το 14,5%, ο Όμιλος CNP (CNP Ασφαλιστική και CNP Cyprialife) το 14%, η Trust το 8,3%, ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας το 8,3% (Παγκυπριακή και Hellenic), η Universal Life το 8,1%, κ.λπ.

Από ελληνικής πλευράς, η Εθνική Ασφαλιστική έχει μερίδιο 3,7%, η Υδρόγειος το 3,3%, η Altius το 3,3%, η Prime το 2,3%, η Interamerican το 1,5% (δραστηριοποιούμενη μόνο στον κλάδο αυτοκινήτου μέσω της Anytime) και η Allianz το 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v