Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στο δεύτερο γύρο

Σαφές προβάδισμα για τον πρώην υπουργό εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδη, με τον στηριζόμενο από το ΑΚΕΛ Αντ. Μαυρογιάννη να κερδίζει τη μάχη έναντι του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κύπρος: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στο δεύτερο γύρο

Οι Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών.

Με βάση το καταμετρημένο στο 90,94% των ψήφων στον πρώτο γύρο ο κ Χριστουδουλίδης συγκεντρώνει περισσότερους απο 113.000 ψηφους και ποσοστό 31,67%. Ο Ανδρέας Μαυρογιάνης συγκεντρώνει πάνω απο 106.000 ψηφους και ποσοστό 29,75%. Ο Ανδρέας Νεοφύτου συγκεντρώνει 93.000 ψηφους και ποσοστό 26,16%.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη και στηρίζεται από μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς και το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ, τα οποία έχουν ως κοινό την σκληρή στάση σε ότι αφορά το κυπριακό.

Τα exit polls

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι οι δύο υποψήφιοι που περνούν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με βάση τα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών Αλφα, Αντένα, Ομέγα και Σίγμα. 

Η δημοσκόπηση εξόδου του ΡΙΚ έδειχνε μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του προέδρου του κυβερνώντος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του πρώην διπλωμάτη και διαπραγματευτή για το Κυπριακό Αντρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος στηρίζεται από το κόμμα της Αριστεράς ΑΚΕΛ. Οι δύο υποψήφιοι λαμβάνουν το ίδιο ποσοστό.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τον έφορο εκλογών, οι κάλπες για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 έκλεισαν στις 18.00 σε όλα τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v