Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη για νέες διαπραγματεύσεις με Τσίπρα η Μέρκελ

"Φυσικά, είναι έτοιμη για νέες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, εάν όντως το επιθυμεί", υπογράμμισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Κίνηση από τον πρωθυπουργό περιμένει η Καγκελάριος, όπως είπε σε στελέχη του CDU. Δεν υπάρχει επικοινωνία στην παρούσα φάση, λέει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Ετοιμη για νέες διαπραγματεύσεις με Τσίπρα η Μέρκελ

Η Αγκελα Μέρκελ είναι πρόθυμη να εμπλακεί σε νέες διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτός το επιθυμεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

"Φυσικά, είναι έτοιμη για νέες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, εάν όντως το επιθυμεί", υπογράμμισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. 

Συμπλήρωσε ότι Γερμανία και Γαλλία ταυτίζονται στο πώς θα διαχειριστούν το θέμα της Ελλάδας. Υπογράμμισε ότι στόχος του Βερολίνου είναι μια ισχυρή ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια "ειδική περίπτωση". 

Είναι δύσκολο να δούμε πώς θα μπορούσε να υπάρξει μια "δραματική ανατροπή" στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στις 30 Ιουνίου, τόνισε.

Η γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το Reuters είπε σε συνάντηση των κορυφαίων στελεχών του κόμματός της ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια κίνηση για να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις με την ευρωζώνη 

Επίσης, η κ. Μέρκελ είπε στους συναδέλφους της του CDU ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται μέρα με τη μέρα, δεδομένης της υψηλής αβεβαιότητας. 

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της οικονομίας της ευρωζώνης. Τα spreads των ομολόγων δείχνουν ότι είναι περιορισμένο το ρίσκο μετάδοσης, υπογράμμισε. Σημείωσε δε ότι στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει επικοινωνία με την ελληνική πλευρά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v