Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαφαζάνης: Κάναμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα

«Το "ναι" δεν θα βγει από την κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος», δήλωσε ο υπουργός. Θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο η συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές.

Λαφαζάνης: Κάναμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα

Ως πείραμα πίεσης απέναντι στους δανειστές περιέγραψε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια, με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, όπως αναμεταδίδει το Newsit.gr.

«Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα», είπε και στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή στήριξη δεν απάντησε.

Οπως είπε, «αν για δεύτερη φορά βγει από τις κάλπες η θέληση του ελληνικού λαού βροντερή, ισχυρή και δυνατή η οποία λέει ότι δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συμφωνία τέτοιου τύπου και με τέτοιο περιεχόμενο, αυτό θα είναι ένα όπλο για να προχωρήσουμε. Είναι το καλύτερο δυνατό που έχουμε να κάνουμε. Αλλιώς, αυτό που απομένει ως εναλλακτική λύση είναι αυτό που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε να συμφωνήσουμε με αυτό που προσφέρουν οι «θεσμοί». Βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα: Ή έπρεπε να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να προσφύγουμε στον ελληνικό λαό να ζητήσουμε ξανά μια ισχυρή, ισχυρότατη εντολή να διαπραγματευτούμε. Αυτά τα δύο είχαμε να κάνουμε. Επιλέξαμε το δεύτερο. Κάνουμε μια δεύτερη προσπάθεια. Κάνουμε μια δεύτερη προσπάθεια να πείσουμε, να πιέσουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας και τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό κάνουμε το δημοψήφισμα. Και ελπίζουμε να το πετύχουμε, αυτό επιδιώκουμε». 

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν βγει το ναι είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγει το ναι και ότι πιστεύει ότι ο λαός θα στηρίξει το όχι. «Το "ναι" δεν θα βγει από την Κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος», είπε κλείνοντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v