Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Σκουρλέτη με Eldorado για τις Σκουριές

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα ζητήσει από την εταιρεία να δώσει απαντήσεις γιατί δεν κάνει αυτό που προβλέπει η σύμβασή της.

Συνάντηση Σκουρλέτη με Eldorado για τις Σκουριές

Ο Πάνος Σκουρλέτης πρόκειται να συναντηθεί με την καναδική εταιρεία Eldorado Gold τη Δευτέρα για το θέμα της αναστολής των εργασιών στις Σκουριές, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, θα ζητήσει από την εταιρεία να δώσει απαντήσεις γιατί δεν κάνει αυτό που προβλέπει η σύμβασή της.

Όπως είπε, όταν υπογράφεται μια σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είχε ως στόχο να ταλαιπωρήσει τους επενδυτές, αλλά να προστατεύσει το περιβάλλον.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες περιβαλλοντικές παραβιάσεις από την Eldorado και ότι περιμένει τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος πριν την επόμενη Παρασκευή, ώστε να έχει μια συνολική εικόνα.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι μέσα στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου είναι η κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι υπήρχαν προβλήματα με τη χάραξη και η χώρα μας ζήτησε την επαναραχάραξη του αγωγού.

Ο υπουργός τόνισε ότι η συμφωνία είχε υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους της συμφωνίας για τη χώρα μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι χιλιάδες μικροί παραγωγοί να ενισχυθεί η ενεργειακή αυτάρκεια των νησιών και να αναζητηθούν νέοι επενδυτές για την κατασκευή μονάδων με όρους προστασίας του περιβάλλοντος καθώς όπως είπε, υπήρξε «περίοδος αποεπένδυσης» το διάστημα της κυβέρνησης Σαμαρά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v