Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eldorado: Θα ξανανοίξουν οι Σκουριές μετά την απόφαση του ΣτΕ

O επικεφαλής της Eldorado στην Ελλάδα Eduardo Moura δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν μόλις η εταιρεία ενημερωθεί επισήμως για τη δικαστική απόφαση.

Eldorado: Θα ξανανοίξουν οι Σκουριές μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η καναδική Eldorado Gold ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ξανανοίξει τα μεταλλεία στη Χαλκιδική και θα επαναπροσλάβει το προσωπικό που είχε θέσει σε διαθεσιμότητα, μετά τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μεταδίδει το Reuters.

Την Παρασκευή το ΣτΕ δικαίωσε τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός, θυγατρικής της Eldorado, που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας τον Αύγουστο. 

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών στα μεταλλεία μέχρι την οριστική απόφαση για το ζήτημα αυτό, που αναμένεται αργότερα μέσα στον μήνα. 

Ο κ. Σκουρλέτης είχε ανακαλέσει την άδεια της Eldorado για την ανάπτυξη των μεταλλείων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, με το επιχείρημα ότι δεν έγιναν επιτόπου οι δοκιμές που διασφαλίζουν ότι η μέθοδος ακαριαίας τήξης που θα χρησιμοποιηθεί για την εξόρυξη δεν βλάπτουν το περιβάλλον, αναφέρει το δημοσίευμα.

H Εldorado είχε διακόψει όλες τις εργασίες της και είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τα δύο τρίτα του προσωπικού της μετά την απόφαση.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής της Eldorado στην Ελλάδα Eduardo Moura δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν, μόλις η εταιρεία ενημερωθεί επισήμως για τη δικαστική απόφαση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v