Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φέσσας: Ο Τσίπρας χρειάζεται ικανά στελέχη για να φέρει επενδύσεις

Οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και μεταρρυθμιστικά διαπιστευτήρια, δηλώνει ο επικεφαλής του ΣΕΒ.

Φέσσας: Ο Τσίπρας χρειάζεται ικανά στελέχη για να φέρει επενδύσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται απεγνωσμένα περισσότερους ικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνηση, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα και να βάλει την οικονομία σε σταθερότερο βηματισμό, δηλώνει ο Θ. Φέσσας στο Bloomberg.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, σημειώνει ότι οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και μεταρρυθμιστικά διαπιστευτήρια.

«Ούτε η ιδεολογία ούτε η εμπειρία των ανθρώπων αυτής της κυβέρνησης θα βοηθήσουν στη μετάβαση», δήλωσε. «Φρέσκες ιδέες και φρέσκοι άνθρωποι χρειάζονται οπωσδήποτε στις πολύ κρίσιμες θέσεις».

Ο κος Φέσσας δήλωσε πως ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα «σε κάποιο βαθμό» δήλωσε πως η Ελλάδα είναι «ανοικτή σε δουλειές», οι κινήσεις των αξιωματούχων του έστειλαν διαφορετικό μήνυμα, που απειλεί να κρατήσει μακριά τους νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους. Επικαλείται την υπόθεση της Eldorado Gold. «Είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής», δηλώνει ο Θ. Φέσσας, «η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη».

Η ελληνική οικονομία έχει μερικά θετικά στοιχεία, από τον τουρισμό, τις επενδύσεις σε βιομηχανικούς τομείς όπως η γεωργία και πολιτική σταθερότητα. Νέες εκλογές δεν θα είναι λύση για την Ελλάδα, που πρέπει να προχωρήσει στις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές προκειμένου να πάρει χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης.

«Αλλάζοντας κυβερνήσεις κάθε έξι μήνες δημιουργείται αστάθεια και αβεβαιότητα», δηλώνει. «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος προσαρμογής είναι μεγάλη πρόκληση. Οσο απασχολούνται και μπαίνουν επικεφαλής άνθρωποι που ξέρουν πως πρέπει να προχωρήσει αυτή η εφαρμογή, δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v