Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: «Θα σεβαστούμε τους ελληνικούς νόμους για τα έκτακτα μέτρα»

Δεν μπορούμε, δεν πρόκειται – και ούτε καν επιθυμούμε – να υπερβούμε νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup. Δεν συνιστά 4ο μνημόνιο το πακέτο των έκτακτων μέτρων.

Ντάισελμπλουμ: «Θα σεβαστούμε τους ελληνικούς νόμους για τα έκτακτα μέτρα»

Την θέση ότι το πακέτο έκτακτων μέτρων δεν συνιστά ένα νέο μνημόνιο πήρε ο επικεφαλής του Eurogroup στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την σύνοδο του Ecofin.

«[…] Επιτρέψτε μου να κάνω σαφές – [διότι] στον ελληνικό τύπο γίνεται λόγος για 4ο μνημόνιο – αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ισχύει», δήλωσε.

Κοιτώντας τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, είναι πολύ αποφασισμένοι. Θεωρώ ότι η δέσμη [μέτρων] που έχουμε κατά 95% δείχνει πολύ καλή. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν τύπο επιπλέον πακέτου εξασφάλισης, και θεωρώ ότι πρέπει απλώς να εργαστούμε στο πώς αυτός ο μηχανισμός θα μοιάζει. Ασφαλώς, υπάρχουν νομικοί περιορισμοί. Δεν μπορούμε, δεν πρόκειται – και ούτε καν επιθυμούμε – να υπερβούμε νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα το σχεδιάσουμε κατά τρόπο ο οποίος προσφέρει αξιοπιστία, αυτοματισμό και αντικειμενικότητα, και χρειάζεται να είναι νομικά δυνατός, φυσικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v