Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Παππάς: Ερχεται (και) η αδειοδότηση θεματικών τηλεοπτικών σταθμών

Οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό για τις άδειες που έχουν καταδίκες "στην πλάτη τους" δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ν. Παππάς: Ερχεται (και) η αδειοδότηση θεματικών τηλεοπτικών σταθμών

«Η παρούσα κυβέρνηση είναι η πρώτη η οποία αδειοδοτεί, η πρώτη που κάνει το μαύρο, λευκό, καθαρό και διάφανο», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας «στο Κόκκινο».

«Οι άδειες είναι κατά τον νόμο τέσσερις, ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος. Στο νόμο Ρουσόπουλου, ο υπουργός διατηρούσε δικαίωμα απόφασης αριθμού καναλιών και το δικαίωμα να μην τον ανακοινώσει καν στην αντιπολίτευση. Εκείνον δεν τον αποκάλεσαν "χουντικό"...», σημείωσε.

Όπως είπε, οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό για τις άδειες που έχουν καταδίκες "στην πλάτη τους" δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι. «Ευελπιστούμε στο νέο τηλεοπτικό τοπίο να μπούμε σε ένα πλαίσιο με καθαρό τοπίο, διαφάνεια, ισορροπημένο παιχνίδι».

Συμπλήρωσε πως τα κανάλια εθνικής εμβέλειας οφείλουν να έχουν πλήρες περιεχόμενο, ειδήσεις, μυθοπλασία, ψυχαγωγικές εκπομπές κοκ. «Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσουμε στη διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών».

Χαρακτήρισε «ιδιότυπη χρησικτησία de facto ενός δημόσιου αγαθού το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο». Χρησικτησία δημόσιου αγαθού δεν νοείται όμως, σημείωσε και επανέλαβε ότι «στο ΕΣΡ είχαμε την πλήρη και κάθετη άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση. Έτσι αναλάβαμε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v