Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάρδας: Πρόταση για συνδιοργάνωση βιντεο-διασκέψεων

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να διευρυνθεί η επικοινωνία των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων με ξένες επιχειρήσεις, αποφεύγοντας τα κόστη μετακινήσεων στο εξωτερικό. Παράλληλα αναβαθμίζεται και ο ρόλος των διμερών επιμελητηρίων.

Μάρδας: Πρόταση για συνδιοργάνωση βιντεο-διασκέψεων

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας συναντήθηκε την Δευτέρα 31/10 με εκπροσώπους διμερών επιμελητηρίων στους οποίους πρότεινε την από κοινού διερεύνηση της δυνατότητας συνδιοργάνωσης βιντεο-διασκέψεων (video conferences) μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων (Β2Β), με την συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, σε χώρους που θα επιλέξει το κάθε επιμελητήριο.

Στόχος της προσπάθειας αυτής - η οποία προωθείται παράλληλα με τις επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνει το ΥΠΕΞ σε αγορές - στόχους - είναι να διευρυνθεί η επικοινωνία των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων με ξένες επιχειρήσεις, αποφεύγοντας τα κόστη μετακινήσεων στο εξωτερικό, ενώ επίσης αναβαθμίζεται και ο ρόλος των διμερών επιμελητηρίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα από το χώρο της τεχνολογίας, χρησιμοποιούν σε τακτική βάση, τις βιντεο-διασκέψεις μεταξύ των στελεχών τους αλλά και συνεργατών τους, το ΥΠΕΞ έχει θέσει ως στόχο την αξιοποίηση και διάχυση αυτής της τεχνογνωσίας, ώστε να επωφεληθούν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλων κλάδων, οι οποίες συνήθως δεν διαθέτουν τις απαραίτητες τεχνικές υποδομές, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω πρόταση του κ. Υφυπουργού, πέραν της θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους των επικεφαλής διμερών επιμελητηρίων, έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης και από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Κ. Μίχαλο, ο οποίος θα διερευνήσει τη δυνατότητα συμμετοχής της ΚΕΕΕ, στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v