Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπέν: Η ευρωζώνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το ελληνικό χρέος

Κατά τον Γάλλο υπουργό η Ελλάδα έχει προωθήσει σε σημαντικό βαθμό τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκε και συνεπώς η ευρωζώνη οφείλει από την πλευρά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με το χρέος.

Σαπέν: Η ευρωζώνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το ελληνικό χρέος

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup ότι η ευρωζώνη οφείλει στο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας να λαμβάνει "ισορροπημένες αποφάσεις", πρωτίστως σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κατά τον Γάλλο υπουργό η Ελλάδα έχει προωθήσει σε σημαντικό βαθμό τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύθηκε και συνεπώς η ευρωζώνη οφείλει από την πλευρά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με το χρέος.

Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας από την αρχή της οικονομικής κρίσης ανέφερε ο Γάλλος υπουργός. Ερωτηθείς τέλος αν ο πρόσφατος ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης αντιμετωπίστηκε θετικά από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης ο Γάλλος υπουργός απάντησε θετικά λέγοντας πως ερμηνεύτηκε ως ένδειξη της πολιτικής βούλησης της Ελλάδας να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v