Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εργασιακά στο επίκεντρο των επαφών Αχτσιόγλου στην Πορτογαλία

Συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατώτατος μισθός αλλά και οι ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας μονοπώλησαν τη συζήτηση στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τον πορτογάλο ομόλογό της.

Τα εργασιακά στο επίκεντρο των επαφών Αχτσιόγλου στην Πορτογαλία

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα, συνοδευόμενη από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσο Ηλιόπουλο.

Η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό της, José  António Vieira da Silva, τον Υφυπουργό Εργασίας Miguel Cabrita και την επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Maria Luísa  Guimarães.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, δεδομένης και της εμπειρίας της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα και πρακτικές που αφορούν τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως στον αγροτικό τομέα, για την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v